Retete culinare » Aperitive si preparate
Carnati proaspeti pentru prajit
Ingrediente:
un kg de carne de porc;
400 g carne de vită;
20 g sare;
piper;
usturoi;
Mod de preparare:
Carnaţii proaspeţi pentru folosirea imediată se prepară după cum urmează : carnea de vită se trece de două ori prin maşina de tocat iar cea de porc numai o singură dată. pentru gust, la un kilogram de carne tocată se va adăuga 20 g sare, un g piper pisat, 2 usturoi zdrobit, totul se...
Alivanca
Ingrediente:
600 g brânză de vacă;
60 g unt;
50 g smântână;
4 ouă;
100 g mălai;
50 g făină;
sare;
unt pentru uns tava;
100 g smântână;
50 g zahăr;
Mod de preparere:
Se frământă brânza de vaci cu gălbenuşurile, se adăuga smântână, faină, mălaiul, untul frecat spumă şi sarea. După ce s-a omogenizat bine compoziţia se adăuga...
Macaroane cu sos tomat
Ingrediente:
500 g macaroane;
100 g unt;
100 g caşcaval;
400 g sos tomat;
Mod de preparare:
Macaroanele fierte şi bine reîncălzite în unt, se servesc cu caşcaval ras şi sos tomat care este prezentă fie separat într-un vas, fie în jurul macaroanelor.
Continuare →
Macaroane cu nuci
Ingrediente:
500 g macaroane;
200 g nuci fără coajă;
100 g unt;
150 g zahăr;
sare;
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele în apa clocotită, într-un vas mai mare cu apă multă cu sare. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se pun din nou într-o cratiţă cu unt să se încălzească.
Se servesc cu nuci râşnite, zahăr şi facultativ puţină scorţişoară.
Continuare →
Tocana de legume
Ingrediente:
400 g ardei graşi;
200 g morcovi;
100 g orez;
400 g roşii;
200 g ulei;
2 ţeline;
200 g ceapă;
sare;
verdeaţă;
Mod de preparare:
Se curăţă legumele , se spală şi fiecare se taie în felul următor : ceapa se se taie mărunt şi se căleşte în ulei : morcovii şi ţelina se taie în careuri mici şi se adaugă la ceapă. Se mai adaugă ardei gras tăiat...
Telina cu masline
Ingrediente:
un kg de ţelina;
100 g măsline;
100 g ulei;
30 g faină;
40 g bulion;
200 g ceapă;
verdeaţă;
lămâie;
sare;
piper;
50 g vin;
Mod de preparare:
Se taie ţelina felii subţiri şi se pune într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Când s-a muiat puţin , se scoate , iar în uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt. Când începe...
Telina cu sos de lamaie
Ingrediente:
un kg ţelina;
1/2 lămâie;
600 g sos de lămâie;
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina, se taie careuri şi se pune la fiert cu puţină apă şi sare, să fiarbă înăbuşit până se înapoie.
Când este gata se adaugă sos de lămâie, se mai lasă să fiarbă împreună 5-10 minute.
Se serveşte cu felii de lămâie.
Continuare →