Alte preparate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate

Carnati proaspeti pentru prajit

Ingrediente: un kg de carne de porc; 400 g carne de vită; 20 g sare; piper; usturoi; Mod de preparare: Carnaţii proaspeţi pentru folosirea imediată se prepară după cum urmează : carnea de vită se trece de două ori prin maşina de tocat iar cea de porc numai o singură dată. pentru gust, la un kilogram de carne tocată se va adăuga 20 g sare, un g piper pisat, 2 usturoi zdrobit, totul se... 

Canapele cu creier

Ingrediente: 6 felii de franzelă; 300-400 g creier; 50 g unt; 50 g untdelemn; sare; piper; Mod de preparare: Creierul se ţine în apă rece câteva minute, ca să se poată curăţa de pieliţă şi se scoate cheagurile de sânge. După ce s-a curăţat se scurge bine de apă, se taie în cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt sau ulei încălzit. Când... 

Marinata fiarta

Ingrediente: 50 ml ulei; 50 g ceapă; 50 g morcovi; 20 g rădăcină pătrunjel; 30 g ţelină;  1/2 căpăţâna de usturoi; un fir de cimbru; 1-2 foi dafin; 10 boabe de piper; 100 g vin alb sau roşu; 300 ml apă; oţet; sare; Mod de preparare: Prin marinare se înlătura mirosul de vânat. La carnea de vacă prin marinare se obţine fragezime, gust plăcut şi o durată... 

Sos suprem

Ingrediente: 500 g sos; 5 g unt; 50 g faina; 300 g supa; 200 g frişcă; 4 gălbenuşuri; praf de nucşoară; piper si sare după gust; Mod de preparare: Se încălzeşte untul, se adaugă faina si se amesteca pana se îngălbeneşte uşor. Se stinge cu supa si se lasă sa fiarbă putin. Se ia la o parte o parte, se adaugă frişcă sau smântână încălzita bine si... 

Bruschete

Ingrediente: 6 felii de franzelă; 3 roşii; 3 căţei de usturoi; 3 linguri ulei de măsline extravirgin; 6 furculiţe de busuioc; o linguriţă de oregano; sare; piper; Mod de preparare: Roşiile se taie în rondele, se pun într-un bol şi se condimentează cu sare şi piper. Se încălzeşte vasul de frigidere până când termocontrolul indică începutul zonei... 

Scoici in sos de vin alb

Ingrediente: 2 kg de scoici(midii); 2 căţei de usturoi; 2 cepe; 2 linguri pătrunjel verde tocat; 400 ml supă de legume; 400 ml vin alb sec; 4 linguri ulei de măsline; Mod de preparare: Scoicile se spală bine sub jet de apă, eventual cu o perie pentru a îndepărta mustăţile şi nisipul de pe ele. Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-un vas... 

Creveti sotati cu piper colorat

Ingrediente: 10 creveţi mari în carapace; 5 boabe piper negru; 10 boabe piper roşu; 5 boabe piper verde; o lămâie; 2 linguri de ulei; sare de mare; Mod de preparare: Creveţi se spală cu apă rece şi se curăţă de carapace dar se păstrează coada(pentru a avea ce-i prinde la servire). Uleiul se pune într-o tigaie antiaderenta, se adaugă creveţi curăţaţi şi se sotează,... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player