Aperitive - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive

Macaroane cu sos tomat

Ingrediente: 500 g macaroane; 100 g unt; 100 g caşcaval; 400 g sos tomat; Mod de preparare:  Macaroanele fierte şi bine reîncălzite în unt, se servesc cu caşcaval ras şi sos tomat care este prezentă fie separat  într-un vas, fie în jurul macaroanelor.  Continuare →

Macaroane cu nuci

Ingrediente: 500 g macaroane; 200 g nuci fără coajă; 100 g unt; 150 g zahăr; sare; Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apa clocotită, într-un vas mai mare cu apă multă cu sare. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se pun din nou într-o cratiţă cu unt să se încălzească. Se servesc cu nuci râşnite, zahăr şi facultativ puţină scorţişoară.  Continuare →

Vinete la cuptor

Ingrediente: 4 vinete; un kg roşii; 100 g caşcaval; 200 g untură; 50 g făină; sare; Mod de preparare: Se taie vinetele în felii lungi, se opăresc în apă cu sare, se şterg, se dau prin făină şi se prăjesc pe rând. Când sunt gata, se aşează într-o tavă unsă şi presărată cu pesmet iar peste ele se aşează felii de roşii cărnoase şi fără coaja,... 

Pirjoale de cartofi cu branza

Ingrediente: un kg de cartofi; 4 ouă; 30 g făină; 300 g brânza; un g pesmet; sare; Mod de preparare: Se face un pireu gros din cartofi, la care se adaugă 2 gălbenuşuri sau 2 ouă întregi şi brânza rasă. Se amestecă totul şi se fac pârjoale care se dau prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în untdelemn pe ambele părţi.  Continuare →

Ciuperci umplute cu rosii

Ingrediente: ciuperci; roşii; sare; ulei; piper; vin; pătrunjel; Mod de preparare: Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pielită şi de seminţe, se lasă să se scurgă, după care se călesc 5-10 minute în ulei încins cu sare şi piper. Se umplu ciupercile cu roşiile astfel pregătite, se pun într-o tavă unsă cu ulei se dau la cuptor. Dacă... 

Ciuperci la cuptor

Ingrediente: ciuperci; sare; pătrunjel verde; piper; ulei; Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari şi cărnoase, li se taie codiţele, se spală şi se scurg în apă. Se taie foarte mărunt, codiţele şi resturi de ciuperci sfărmate, se adaugă pătrunjel verde tocat, sare şi piper, se amestecă şi se umplu pălărioarele de ciuperci. Ciupercile umplute se aşează într-o tavă... 

Arpagic inabusit

Ingrediente: arpagic; ulei; sare; Mod de preparare: Se alege arpagic mic, se taie la vârf, se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se răcească, se curăţă, se sărează şi se pune pe foc potrivit în cratiţă cu puţin ulei şi apă şi se acoperă. Se scutură din când în când vasul şi nu se lasă să scadă complet de zeamă. Se lasă pe foc până... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player