Mancaruri cu legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Mancaruri cu legume

Tocana de legume

Ingrediente: 400 g ardei graşi; 200 g morcovi; 100 g orez; 400 g roşii; 200 g ulei; 2 ţeline; 200 g ceapă; sare; verdeaţă; Mod de preparare: Se curăţă legumele , se spală  şi fiecare se taie în felul următor : ceapa se se taie mărunt şi se căleşte în ulei : morcovii şi ţelina se taie în careuri mici şi se adaugă la ceapă. Se mai adaugă ardei gras tăiat... 

Telina cu masline

Ingrediente: un kg de ţelina; 100 g măsline; 100 g ulei; 30 g faină; 40 g bulion; 200 g ceapă; verdeaţă; lămâie; sare; piper; 50 g vin; Mod de preparare: Se taie ţelina felii subţiri şi se pune într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Când s-a muiat puţin , se scoate , iar în uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt. Când începe... 

Telina cu sos de lamaie

Ingrediente: un kg  ţelina; 1/2 lămâie; 600 g sos de lămâie; Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se taie careuri şi se pune la fiert cu puţină apă şi sare, să fiarbă înăbuşit până se înapoie. Când este gata se adaugă sos de lămâie, se mai lasă să fiarbă împreună 5-10 minute.  Se serveşte cu felii de lămâie.  Continuare →

Garnitura de varza dulce

Ingrediente: 2 kg varză dulce; 50 ml oţet; 50 ml ulei; 20 g zahăr; 50 g sare; Mod de preparare: Se taie subţire varza dulce ,se sărează , se freacă, se scurge şi se pune într-un vas să stea la cald fără a da în fiert. Oţetul se pune la fiert cu puţină apă, ulei şi zahăr, Când a dat în fiert, se toarnă peste varză şi se amestecă bine. Se serveşte caldă.  Continuare →

Varza cu sos de ceapa

Ingrediente: 1,2 kg varză acră; 200 g ceapă; 100 g untură; 60 g făină; o foaie dafin; 10 boabe piper; Mod de preparare: Se taie foarte subţire varza. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte. Când începe să se rumenească se adaugă făina şi se continuă prăjitul până se rumeneşte şi făina. Se stinge cu puţină apă şi se toarnă peste varză. Se adaugă piperul... 

Varza calita murata

Ingrediente: un kg varză murată; 60 g untură; piper boabe; Mod de preparare: Dacă varza murată este prea acră , se spală , se stoarce bine, se taie şi se pune la călit, Se adaugă piper boabe şi se amestecă până se rumeneşte puţin. Se serveşte la toate preparatele de carne friptă. Varza călită este cu atât mai bună cu cât se taie mai fin.  Continuare →

Varza dulce cu taitei

Ingrediente: 1,5-2 kg varză dulce; 500 g făină; 2 ouă; 150 g ulei; piper; sare; Mod de preparare: Se pregătesc tăiţei din 500 g făină şi 2 ouă, se fierb în apă cu sare  10-15 minute, se strecoară şi se clătesc cu apă rece şi se pun la scurs. Varza dulce se taie, se freacă cu sare şi se lasă 10-15 minute, se stoarce şi se pune la călit cu ulei sau untură încinsă.... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player