Sosuri - RETETE CULINARE

Retete culinare » Sosuri

Sos gelatinos

Ingrediente: 300 g maioneză; 200 g aspic; Mod de preparare: La maioneza se adaugă aspic in stare lichida, aproape rece. Daca este închegat, se încălzeşte uşor. Imediat după ce s-a amestecat maioneza cu aspicul, se trece la glasarea preparatelor. Daca sosul s-a întărit si nu se mai poate continua glasarea, se încălzeşte putin sosul in alt vas cu apa calda pana ce... 

Sos scordolea

Ingrediente: 200 g ulei; o căpăţână usturoi; 200 g nuci; 200 g miez de pâine; o lămâie; piper; sare; Mod de preparare: Se pisează usturoiul, se adaugă miez de pâine albă înmuiat în lapte şi bine stors şi nucile date prin maşină. Se amestecă bine totul şi se toarnă deasupra ulei puţin câte puţin ca la maioneză. Se potriveşte la gust de... 

Sos pentru salate

Ingrediente: 60 ml ulei; 60 g oţet; 1 g piper; o legătură mărar; 2-3 fire tarhon; 20 g muştar; 2-3 căţei de usturoi; sare; Mod de preparare: Se pisează usturoiul şi se unge cu el castronul. Se adaugă ulei, oţet, mărar, tarhon, muştar, piper, sare. Se amestecă totul bine şi se toarnă peste salată. Aroma de usturoi se pretează pentru salată de cartofi, roşii, dovlecei, fasole... 

Sos de coacaze sau agrise

Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de carne; zahăr; sare; Mod de preparare: Coacăzele curăţate de codiţe se pun la fiert 15-20 de minute în zeama de carne sau apă. Între timp se amestecă separat într-o cratiţă : smântână, zahărul şi făina, se dizolvă cu zeama fiartă de la coacăze. După... 

Sos pentru fileuri de heringi, stavrizi

Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g smântână; zeamă de lămâie; piper; sare; muştar; Mod de preparare: Se amestecă totul bine şi se întrebuinţează la fileuri de heringi, cherci, stavrizi.  Continuare →

Sos pentru salate

Ingrediente: 100 ml ulei; oţet; piper; sare; 10 g zahăr; Mod de preparare: Se amestecă totul bine şi se răstoarnă peste salată de sfeclă roşie coaptă sau fiartă, conopida, salate verzi).  Continuare →

Sos a la grec

Ingrediente: 100 g ulei; 150 ml sifon; o lămâie; o legătură de pătrunjel verde; piper; sare; Mod de preparare: Se toarnă uleiul într-un castron, se adaugă pătrunjelul tocat, piper, sare, zeamă de lămâie şi sifonul. Se bate cu telul. Sosul trebuie să fie picant şi acrişor. Se serveşte în special la peşte gras, fript la grătar.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player