Retete culinare » Bauturi
Cocteil din votca, suc de grepfrut si lamai
Ingrediente:
1/2 l votcă;
1/2 l suc de grepfrut;
zeamă de la 3 lămâi;
zahăr după gust;
Mod de preparare:
Se amestecă toate componentele.
Se serveşte cu foarte puţin sifon.
Continuare →
Cocteil de lamaie
Ingrediente:
2 linguri de zahăr;
zeamă unei jumătăţi de lămâie;
40 ml de rom;
50 ml cafea rece;
un jet de sifon;
Mod de preparare:
Se agită bine în shaker într-un ritm tot mai alert şi se serveşte imediat.
Continuare →
Cocteil cu inghetata de cacao
Ingrediente:
600 g îngheţata de cacao;
300-500 ml votcă;
o tabletă mică de ciocolată;
Mod de preparare:
Se amestecă îngheţata cu votcă , se toarnă în speciale de cocteil şi se rade ciocolată deasupra.
Continuare →
Cocteil de portocale
Ingrediente:
20 ml sirop de portocale;
100 ml vin roşu;
o felie de portocală;
Mod de preparare:
Se agită puţin şi se servesc după preferinţă.
Continuare →
Cocteil de oua
Ingrediente:
un gălbenuş crud;
2 linguri de zahăr;
40 ml punci de vin;
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşul cu zahărul, se amestecă cu vinul şi se dă la rece.
Continuare →
Cocteil cu inghetata de vanilie si Alune
Ingrediente:
un litru de lapte;
100 g alune;
400 g îngheţata de vanilie;
250 ml votcă;
Mod de preparare:
Se fierbe laptele. Când clocoteşte, se pun alunele prăjite, decojite şi pişate în piuliţă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă acoperit o oră.
Se serveşte rece, în pahare de cocteil,în care se pune câte o lingură de îngheţată şi votcă...
Florio
Ingrediente:
3/4 l vin Murfatlar cabernet;
3/4 l sirop de vişine;
1/2 l alcool rafinat;
1/2 sticluţă de esenţă de migdale;
Mod de preparare:
Peste alcool se toarnă siropul care se lasă o oră la opărit, se adaugă vinul şi esenţa de migdale.
Se lasă o săptămână în sticle astupate bine, apoi se consumă.
Continuare →