Bauturi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Bauturi

Cocteil din votca, suc de grepfrut si lamai

Ingrediente: 1/2 l votcă; 1/2 l suc de grepfrut; zeamă de la 3 lămâi; zahăr după gust;   Mod de preparare: Se amestecă toate componentele. Se serveşte cu foarte puţin sifon.  Continuare →

Cocteil de lamaie

  Ingrediente: 2 linguri de zahăr; zeamă unei jumătăţi de lămâie; 40 ml de rom; 50 ml cafea rece; un jet de sifon;   Mod de preparare: Se agită bine în shaker într-un ritm tot mai alert şi se serveşte imediat.  Continuare →

Cocteil cu inghetata de cacao

Ingrediente: 600 g îngheţata de cacao; 300-500 ml votcă; o tabletă mică de ciocolată; Mod de preparare: Se amestecă îngheţata cu votcă , se toarnă în speciale de cocteil şi se rade ciocolată deasupra.  Continuare →

Cocteil de portocale

Ingrediente: 20 ml sirop de portocale; 100 ml vin roşu; o felie de portocală; Mod de preparare: Se agită puţin şi se servesc după preferinţă.  Continuare →

Cocteil de oua

    Ingrediente: un gălbenuş crud; 2 linguri de zahăr; 40 ml punci de vin; Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul, se amestecă cu vinul şi se dă la rece.  Continuare →

Cocteil cu inghetata de vanilie si Alune

Ingrediente: un litru de lapte; 100 g alune; 400 g îngheţata de vanilie; 250 ml votcă; Mod de preparare: Se fierbe laptele. Când clocoteşte, se pun alunele prăjite, decojite şi pişate în piuliţă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă acoperit o oră. Se serveşte rece, în pahare de cocteil,în care se pune câte o lingură de îngheţată şi votcă... 

Florio

  Ingrediente: 3/4 l vin Murfatlar cabernet; 3/4 l sirop de vişine; 1/2 l alcool rafinat; 1/2 sticluţă de esenţă de migdale;   Mod de preparare: Peste alcool se toarnă siropul care se lasă o oră la opărit, se adaugă vinul şi esenţa de migdale. Se lasă o săptămână în sticle astupate bine, apoi se consumă.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player