Borsuri - RETETE CULINARE

Retete culinare » Borsuri

Bors rece

Ingrediente: un kg sfeclă; 100 g ceapă verde; 300 g morcov; 2 ouă; 200 g castraveţi proaspeţi; 20-30 g oţet; 2 legături ridichi; o legătură mărar; 200 g smântână; un kg de borş; Mod de preparare: Se curăţă sfecla, se spală şi se pune la fiert cu puţină sare şi oţet. După  ce a fiert, se strecoară zeama, se pune sfecla tăiată felii subţiri, ouă fierte... 

Bors de peste

Ingrediente: un kg peşte; 100 g ceapă; ţelina; o rădăcină pătrunjel; un morcov; 2 ardei graşi; 50 g ulei; 30 g bulion de roşii; 200 g roşii; 500 g borş; o legătură leuştean; o legătură pătrunjel; sare; Mod de preparare: Se taie foarte subţire legumele şi se înăbuşă în ulei. Când s-au muiat se adaugă bulionul de roşii, apă , sare şi se lasă să fiarbă... 

Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Ingrediente: 300 g fasole uscata; 100 g ulei; 500 g borş; 300 g sfecla; 100 g ceapa; un morcov; o rădăcină pătrunjel; o foaie de dafin; o legătură de pătrunjel; sare; Mod de preparare:   Se pune fasolea la muiat timp de 2-3 ore după care se pune la fiert in apa rece împreună cu morcovul, pătrunjelul, foaia de dafin, ceapa, boabe de piper si jumătate din ulei. Cu restul... 

Bors rosu cu coltunasi

Ingrediente bors: un kg de sfecla; 60 g de ciuperci; 100 g ceapa; 350 g faina; 500 g bors; 100 g ulei; 50 g bulion; o radacina morocov; o telina; o radacina patrunjel; un ou; un g piper; o legatura de patrunjel verde; Mod de preparare: Se spala ciupercile uscate sau hribii in cateva ape si se pun la muiat o ora in apa calduta. Sfecla se taie in patru si se pune la fiert impreuna cu restul legumelor... 

Bors rusesc

Ingrediente: 1-2 kg oase de porc afumate; 500 g sfeclă; 400 g varză acră; 800 g piept de porc afumat; 1/2 ţelină; o rădăcină pătrunjel; 100 g costiţa; o rădăcină păstârnac; 100 g morcovi; o foaie de dafin; 2 ardei graşi; o legătură de pătrunjel verde; 50 g bulion; 30 g oţet; 50 g bulion; 30 g oţet; 20 g zahăr; 60 g untură; 120 crenvurşti; 100 g smântână; Mod... 

Bors Transilvanean cu taietei

Ingrediente: Ciolan afumat 1,200 kg; Taietei 0,600 kg; Sare; Bors 1,000 l; Piper; Patrunjel (frunze); Mod de preparare: Se pune ciolanul afumat (spart si bine spalat in prealabil) la fiert in 2 l de apa rece. Cand incepe sa se desprinda carnea de pe os se adauga taieteii . Odata ce taieteii sunt patrunsi, se toarna borsul fiert separat si spumuit si se pune sarea si piperul de cuviinta. Se serveste... 

Bors Romanesc cu carne

Ingrediente: Carne de vaca (piept) 0,600kg; Oase (cu maduva) 0,500 kg; Morcovi 1 buc.; Ceapa 2 buc.; Varza cruda; Sfecla rosie cateva fire; O ceasca de bulion; Patrunjel (radacina) 1 buc.; Pastarnac 1 buc.; Telina 1 buc.; Cartofi 4 buc; Sare dupa gust; Un litru de bors; Piper dupa gust; Patrunjel (frunze); Leustean; Marar cateva fire; Mod de preparare: Se curata carnea de pielite, se taie, se... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player