Ciorbe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe

Ciorba de fasole cu oase de porc afumate

Ingrediente: 800 g oase de porc afumate; 300 g fasole uscată; o ceapă; un morcov; o rădăcină de pătrunjel; un fir de cimbru; o foaie de dafin; o linguriţa de oţet; sare; Mod de preparare: După ce se înmoaie fasolea 2-3 ore, se pune la fiert, se schimba prima apă cu altă apă fiartă şi se fierbe în continuare cu zarzavaturile de mai sus. Oasele de porc afumate, bine curăţate,... 

Ciorba de crap pescareasca

Ingrediente: un kg crap; 600 g roşii; 60 g ulei; 30 g bulion de roşii; o ţelină; o ceapă; un morcov; 2-3 ardei graşi; o lingură oţet; o legătură leuştean şi verdeaţă; sare; Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se decupează crapul. Zarzavatul se taie subţire şi se căleşte cu ulei. Când s-a înmuiat se adaugă bulionul, se mai prăjesc împreună 2-3 minute... 

Ciorba de varza dulce

Ingrediente: 1,5 kg de varză dulce; 150 g smântână; 50 g orez; 50 g untdelemn; 20 g faină; 50 g faină; 50 g ceapă; 1/2 lămâie; sare; Mod de preparare: Se opăreşte varza dulce în apa cu sare, ca să se înlăture gustul amărui, se taie subţire şi se pune la fiert cu supă de oase sau numai cu apă cu sare. Se face un sos din untdelemn sau untură, ceapa şi... 

Ciorba de varza acra

Ingrediente: 1,2 kg varză acră; 200 g costiţă; 150 g ceapă; 50 g bulion; 50 g untdelemn; 30 g faină; 2 l supă de oase; Mod de preparare: Se spală , se taie subţire căpăţână de varză. După ce s-a scurs, se căleşte în jumătate din untdelemn sau untură şi ceapa,adăugându-se câte puţin din supă de oase, preparată separat. Când varza a fiert, se... 

Ciorba de sfecla

Ingrediente: 600 g oase; 500 g sfeclă; 25 g oţet; zarzavat de supă; 300 g cartofi; smântână; Mod de preparare: Se pun la fiert oase de porc. După ce s-au spumuit, se adaugă pentru gust o ceapă, un morcov, 1/2 ţelină, o albitură, o sfeclă roşie, toate crestate şi sare. 500-600 g sfeclă se taie foarte subţire, se frecă cu sare, se stropeşte cu oţet şi se înăbuşă.... 

Ciorba de salata verde

Ingrediente: un kg salată verde; 120 g costiţă; 2 ouă; 150 g smântână; oţet; usturoi; sare; 60 g untdelemn; Mod de preparare: Se pune la fiert salata verde într-o oală cu apă fiartă şi sare. Se adaugă ceapa călită, costiţa tăiată cubuleţe şi puţin prăjită, usturoi pisat. Se potriveşte de sare şi acru. Când totul este fiert, se trage oale de pe foc... 

Ciorba de pasare a la grec

Ingrediente: 800 g pasăre; 50 g ţelină; 100 g morcov; 100 g ceapă; 100 g albitură; 60 g orez; o lămâie; 150 g smântână; 2 gălbenuşuri; sare; Mod de preparare: Găină sau puiul după ce au fost tăiate bucăţi şi opărite, se pun la fiert cu sare şi cu legume şi cu legumele crestate numai pentru gust. Când pasărea a fiert, se adaugă orezul opărit şi se... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player