Desert - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert

Inghetata spumoasa

Ingrediente: o cescuta cu smantana; 1/3 pahar de cafea foarte tare; 4 linguri de zahar; Mod de preparare: Se bate cu smantana(care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa in formele speciale si se ingheata.  Continuare →

Carnati de buzau

Ingrediente: un kg carne  de porc; 250 g slănină; 5 caţei usturoi; coriandru; cimbru; măghiran; sare; piper; intestine subţiri; Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat. Se taie slănina cubuleţe foarte mici. Se amestecă slănina cu carnea tocată, puţină apă cu zeamă de usturoi, sare şi piper şi cu această compoziţie se umple maţul cu ajutorul maşinii de tocat... 

Sufleu de spanac

Ingrediente: un kg de spanac; 5 ouă; 100 g făină; 100 g unt; 60 g caşcaval; 400 g lapte; sare; 30 g unt pentru uns; Mod de preparare: Spanacul fiert şi scurs bine se amestecă cu un sos bechamel, caşcavalul ras, gălbenuşurile şi albuşurile spumă. După ce se potriveşte de sare, se poate adăuga după gust şi puţină nucşoară rasă.  Continuare →

Sufleu de branzeturi

Ingrediente: sos bechamel făcut din 50 g unt; 60 g faină; 500 g lapte; 120-150 g caşcaval; şvaiţer; 5-6 ouă; piper; unt pentru uns; Mod de preparare: Se pune 50 g unt la topit, se adăuga faină, se amestecă până se încinge bine fără să se rumenească, se stinge cu lapte călduţ, se potriveşte de sare şi piper iar după ce s-a luat de pe foc se adăuga o parte din brânză... 

Clatite umplute cu sunca si ciuperci

Ingrediente: 300 g ciuperci; 200 g ceapă; 100 g smântână; 50 g făină; 300 g şuncă; 50 g caşcaval; piper; sare; Mod de preparare: Se curăţă 300 g ciuperci şi se călesc cu 200 g ceapă tăiată foarte mărunt. Când s-au călit, se adăuga sare, piper şi 100 g smântână amestecată cu 50 g făină, se dă totul în clocot şi se lasă să se răcească.... 

Clatite umplute cu care de pasare si cascaval

Ingrediente: 300 g făină; 600 ml lapte; 3 ouă; 100 g caşcaval; 100 g unt; 500 g carne de pasăre; piper; sare; 300 g smântână; 100 ml ulei; 3 ouă; Mod de preparare: Pentru foile de clătite, se amestecă într-un castron ouă, făină, sare şi se subţiază cu late cât este nevoie, ca să iasă compoziţia potrivit de subţire. La prima foaie se poate aprecia dacă... 

Budinca de conopida

Ingrediente: 800 g conopidă; 150 g unt; 200 g făină; un kg lapte; 6 ouă; 150 g pesmet; piper; sare; 50 g untură; Mod de preparare: Din 150 g unt, 200 g făină şi un kg lapte, se pregăteşte un sos gros bechamel. Se fierbe pe plită până se îngroaşă, se dă la o parte să se răcească. Conopida se fierbe în apă clocotită cu sare după care se desparte buchetele şi... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player