Retete culinare » Alte prajituri
Sufleu de spanac
Ingrediente:
un kg de spanac;
5 ouă;
100 g făină;
100 g unt;
60 g caşcaval;
400 g lapte;
sare;
30 g unt pentru uns;
Mod de preparare:
Spanacul fiert şi scurs bine se amestecă cu un sos bechamel, caşcavalul ras, gălbenuşurile şi albuşurile spumă. După ce se potriveşte de sare, se poate adăuga după gust şi puţină nucşoară rasă.
Continuare →
Sufleu de branzeturi
Ingrediente:
sos bechamel făcut din 50 g unt;
60 g faină;
500 g lapte;
120-150 g caşcaval;
şvaiţer;
5-6 ouă;
piper;
unt pentru uns;
Mod de preparare:
Se pune 50 g unt la topit, se adăuga faină, se amestecă până se încinge bine fără să se rumenească, se stinge cu lapte călduţ, se potriveşte de sare şi piper iar după ce s-a luat de pe foc se adăuga o parte din brânză...
Crema de Cafea III
Ingrediente:
50 de ml cafea;
150 ml lapte;
5 ouă;
o linguriţă de făină;
1/2 lapte îndulcit cu 100 g zahăr;
praf de vanilie;
Mod de preparare:
Se amestecă cafeaua strecurată printr-un tifon cu 150 ml lapte foarte fierbinte şi se dă deoparte. Se pun gălbenuşurile într-un castron şi se freacă bine, adăugând şi faină, Se fierbe o jumătate de litru de lapte cu zahăr...
Placinta cu ciuperci
Ingrediente:
500 g ciuperci;
o ceapă;
o lingură amidon;
o legătură de verdeaţă;
o ceaşcă suc de roşii;
1/2 pachet de foi de plăcintă;
2 linguri de ulei;
sare;
piper;
Mod de preparare:
Vasul de frigere se pune pe foc mic.
Ceapa se curăţă, se spală, se toacă şi se pune în vas.
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie fin şi se adaugă peste ceapă. Peste amestec se adaugă...
Fursecuri cu Nuca
Ingrediente:
300 g faină;
200 g nuci măcinate;
150 g zahăr tos;
200 g margarină;
2 plicuri zahăr vanilat;
100 g pudră;
sare;
Mod de preparare:
Margarina(lăsată la înmuiat la temperatură camerei circa o oră) se freacă energic cu zahărul tos 15-20 de minute, până devine spumă.
În compoziţia de margarină se adaugă faină, nucile, zahărul vanilat şi un praf de...
Prajitura din fulgi de ovaz cu mere
Ingrediente:
150 g fulgi de ovăz;
un kg de mere;
100 g margarină;
o lingură de migdale prăjite şi zdrobite;
o lingură de seminţe de susan;
o lingură de scorţişoară;
o lingură coajă rasă de portocale;
2 linguri de miere;
2 linguri zahăr brun;
Mod de preparare:
Fulgii de ovăz, migdale prăjite, susanul şi scorţişoară se amestecă într-un hol.
Margarina şi mierea se topesc,...
Saralie cu nuca si alune
Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă;
300 g nucă machiată;
300 g alune măcinate;
100 g fistic măcinat;
100 g fistic măcinat;
100 pesmet alb;
un pachet margarină;
Ingrediente sirop:
un litru de apă;
750 g zahăr;
esenţa de vanilie;
o lingură de scorţişoară;
Mod de preparare:
Nucă şi alunele măcinate se amestecă într-un castron cu pesmetul, apoi se împart în...