Retete culinare » Budinci
Budinca de conopida
Ingrediente:
800 g conopidă;
150 g unt;
200 g făină;
un kg lapte;
6 ouă;
150 g pesmet;
piper;
sare;
50 g untură;
Mod de preparare:
Din 150 g unt, 200 g făină şi un kg lapte, se pregăteşte un sos gros bechamel.
Se fierbe pe plită până se îngroaşă, se dă la o parte să se răcească.
Conopida se fierbe în apă clocotită cu sare după care se desparte buchetele şi...
Budinca de cartofi cu branza
Ingrediente:
800 g cartofi;
2 ouă;
100 g smântână;
50 g unt;
300 g brânză;
Mod de preparare:
Cartofii fierţi în coaja, se curăţă, se taie felii subţiri şi se aşează intercalat cu brânză, într-o cratiţă unsă cu unt şi presărată cu făină sau pesmet. Ultimul rând trebuie să fie de cartofi.
Se toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână...
Sufleu de Cafea II
Ingrediente:
8 linguri rase cu faina;
10 linguri cu unt;
6 linguri cu zahar pudra;
1/2 L lapte;
5 oua;
o lingura de cafea tare sau nescafe;
Mod de preparare:
Se pune untul sa se inmoaie intr-un vas, se adauga faina si se lasa sa fiarba cateva minute, amestecand cu o lingura de lemn.Se adauga laptele rece dintr-o data si se freaca mereu pana cand compozitia se ingroasa. Se lasa sa...
Budinca cu Zeamil
Ingrediente:
1/2 l lapte;
80 g zeamil;
o lingura de unt;
60 g zahar;
2 oua;
un plic praf de sare;
Mod de preparare;
Mod de preparare:
Se fierbe laptele,la care se adauga zaharul si untul separat Separat, se dizolva zeamilul in putin lapte sau apa rece si se toarna peste lapte, frecandu-se mereu pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca, se adauga galbenusurile si la sfarist albusurile batute...
Sufleu de Castane
Ingrediente:
500 g castane sau un borcan cu piure de castane;
1/4 L lapte;
100 g zahar;
4 oua;
vanilie;
Mod de preparare:
Se fierb castanele in lapte vanilat si se paseaza prin sita.Se adauga la acest piure zaharul si freaca bine. Se retrage de pe foc, se adauga galbenusurile si apoi albusurile batutte spuma.Se varsa intr-o forma unsa cu unt si se coace la foc foarte mic.
Se poate servi sicald si...
Sufleu Moca Glasat
Ingrediente:
3 galbenusuri;
un ou;
150 g zahar;
400 g frisca;
2 linguri cu nescafe;
Mod de preparare:
Se pun intr-un vas oul,galbenusurile si zaharul care se bat pe foc foarte mic pana cand isi dubleaza volumul.Se retrage crema obtinuta de pe foc si se continua sa se bata pana se raceste, apoi se freaca bine impreauna cu nescafe-ul.Dupa ce s-a racit, se incorporeaza si frisca.Se toarna intr-o...
Budinca de branza de vaci
Ingrediente:
O ceasca de ulei;
O lingura rasa de faina;
O ceasca de lapte dulce;
1/2 kg branza dulce;
2 linguri de zahar;
coaja de la 1/2 lamaie;
1/2 pahar de nuci macinate;
3 galbenuse;
3 albuse batute spuma
Mod de preparare:
Faceti un sos alb ca pentru ciulama din: o ceasca de ulei o ligura rasa de faina si o ceasca de lapte dulce. Adaugati 1/2 kg branza dulce bine sfaramata impreuna cu...