Inghetata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Inghetata

Inghetata spumoasa

Ingrediente: o cescuta cu smantana; 1/3 pahar de cafea foarte tare; 4 linguri de zahar; Mod de preparare: Se bate cu smantana(care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa in formele speciale si se ingheata.  Continuare →

Inghetata de cacao II

Ingrediente: 300 g zahăr; 2 gălbenuşuri; o lingură de cacao;  o lingură de faină; 3 pahare cu lapte; Mod de preparare: Se freacă zahărul cu ouăle, se adaugă faină, cacaua şi laptele şi se dă pe foc moale până se îngroaşă puţin. Se ţine o noapte la frigider şi se serveşte cu frişcă.  Continuare →

Inghetata de castane

Ingrediente: o ceaşcă cu cremă de castane; o ceaşcă cu cremă de cafea; o ceaşcă cu frişcă; Mod de preparare: Se amestecă crema de castane cu crema de cafea şi se incorporează uşor frişcă. Se varsă amestecul în tăviţele frigiderului şi se congelează.  Continuare →

Inghetata de cacao

Ingrediente: o ceşcuţă cu lapte; o lingură de cacao; 4 linguri de zahăr; 2 ouă; 300 g frişcă;   Mod de preparare: Se face o cremă din lapte, cacao,zahăr şi gălbenuşuri care se îngroaşă pe foc mic. Când s-a răcit, se adaugă albuşurile spume şi drişca. Se toarnă în tăviţe şi se dă la congelator.  Continuare →

Inghetata moca cu biscuiti

Ingrediente: îngheţată de cafea; 8-10 biscuiţi; 1/2 pahar de cafea foarte tare; Mod de preparare: Se prepară îngheţată de cafea şi se dă la frigider. Când este aproape congelată, se scoate, se mişca şi se îmbrăca pe deasupra cu biscuiţi înmuiaţi în cafea. Se pune din nou la congelat şi când este gata se răstoarnă pe un platon ca biscuiţi... 

Sarlota Inghetata

Ingrediente: 150 g zahăr pudră; 3 gălbenuşuri; 12 linguri cu lapte; o lingură de nescafe; un praf de vanilie; 3 foi gelatină; 3 dl caimac; 3 linguri de lapte nefiert; 20 de biscuiţi; Mod de preparare: Se fierbe laptele, în care se topesc vanilia şi nescafe-ul. Se frecă cu o lingură de lemn, zahărul pudră şi gălbenuşurile de ou. Se pun la înmuiat în apă rece cele... 

Inghetata de Ciocolata

  Ingrediente: 3 pahare cu lapte  fiert; 25 g cacao; 6 linguriţe de zahăr pudră; 3 gălbenuşuri; Mod de preparare: Se amestecă totul pe foc mis şi după ce s-a îngroşat, se strecoară prin sită şi se ţine la frigider până se îngheaţă.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player