Torturi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Torturi

Tort de Nuci

Ingrediente Blat: 10 gălbenuşuri; 10 linguri de zahăr; 250 g nuci date prin maşină; Ingrediente Cremă: 150 g cacao; 2 pachete de unt frecat spumă; Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucă şi albuşurile spumă. Se coace în tava unsă. Se amestecă cacau cu 3-4 linguriţe rase de zahăr şi cu puţină apă, până se obţine o cremă ca o... 

Tort moca

Ingrediente Blat: 1/2 ceaşcă de unt; 1 ceaşcă de zahăr; 2 ouă; 1/2 ceaşcă de cafea praf; 2 ceste cu faină; 3 linguri de praf de copt; praf de sare; zahăr vanilat; Ingrediente Cremă: 30 g cafea praf; 100 g apă clocotită; 2 ouă; 100 g zahăr; 125 g unt; Mod de preparare: Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, sarea,gălbenuşurile cafeaua praf(câte puţin), jumătatea... 

Tort “Luciana”

Ingrediente Blat: 3 linguri de zahăr pudră; un ou; 3 linguri de untdelemn; o linguriţă de amoniac dizolvat în puţin lapte; 200 g faină; Ingrediente Cremă: 50 g nuci date prin maşină; 6 linguri de zahăr; o lingură de cafea; un pahar cu lapte; 100 g unt; o lingură de cacao; Mod de preparare: Se freacă zahărul cu oul, se toarnă treptat untdelemnul, amoniacul şi faină. Se... 

Tort de Mere II

Ingrediente: un blat de tort; un kg mere; scorţişoară; 1/4 kg frişcă; puţin sirop sau lapte îndulcit; Mod de preparare: Se stropesc blaturile cu un sirop sau lapte îndulcit. Se curată merele de coajă, se râd mărunt se scad pe foc mic şi se amestecă cu jumătate de frişcă. Se umple tortul cu această compoziţie şi se îmbracă cu restul de frişcă.  Continuare →

Dobos Tort II

Ingrediente Blat: 5 gălbenuşuri; 125 g zahăr; 5 linguri de faină; 5 albuşuri spumă; Ingrediente Blat: 4 ouă; 150 g zahăr; 1/2 baton de vanilie; 3 linguri de cacao; 250 g unt; Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, cacaua şi vanilia. Se pune compoziţia într-o oală mică. Se bate mereu până începe să se îngroaşe. Se amestecă cacaua. Când cremă... 

Tort de lamaie

Ingrediente: 4 ouă; 400 g zahăr pudră; 8 linguri de apă; 200 g faină; 200 ml faină; 150 g unt; praf de copt; zeama şi coajă  de la o lămâie; Mod de preparare: Se freacă 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi cu 4 linguri de apă, care se toarnă treptat până devin spumă. Separat se bat albuşurile cu 4 linguri de apă turnate treptat, până se face o spumă,  Se... 

Tort cu rahat

Ingrediente Blat: 5 ouă; 8 linguri de zahăr; 8 linguri de  faină; praf de copt; 3 linguri de apă; Pentru ornat 100 g alune; Ingrediente Cremă: 1/2 kg rahat; 2 lămâi; 200 g unt; 200 g zahăr; Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, Se adaugă treptat apă, apoi faină şi praful de copt. Albuşul spumă se adaugă la sfârşit. Se coace la foc potrivit. Rahatul... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player