Muraturi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Muraturi

Ghebe

Ingrediente: 3 kg ghebe, 2 cepe, sare, 100 ml ulei.   Mod de preparare: Ghebele se aleg, se curata de codite si se spala cu multa apa rece. In ultima apa, puneti putin otet. Se toaca ghebele marunt si se pun pe foc mic (fara apa) cu putina sare si se fierb 10-12 minute. Se curata o ceapa, se taie pestisori si se rumeneste in putin ulei. Se adauga peste ghebe si se mai clocotesc... 

Amestec Zarzavat Pentru Ciorbe

Ingrediente: 500g de: -ceapă tocată ca pentru ciorbă -gogoşar tocat mărunt -roşii tocate (decojite pun eu) -ardei gras -5-6 morcovi raşi -Verdeaţă tocată (mărar,ţelină,pătrunjel) -sare grunjoasă 6-8 linguri Mod de preparare: Legumele se amestecă cu sarea intr-un lighean incăpător, se pun in borcane mici şi se fierb intr-un vas cu apă cca 30 min pană se inmoaie zarzavatul... 

Ardei iuti copti murati

Ingrediente: 2 kg ardei iuti mari carnosi, 500 ml otet de vin, sare Mod de preparare: Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa, se aranjeaza in borcane de sticla cu capac, cu coditele in sus. Otetul se amesteca cu sarea si se toarna peste ardei pana la completare. Nu necesita bain-marie sau sterilizare. Sunt gata, dar... 

Bureti murati

Ingrediente: bureti cruzi de padure (pastrav) piper otet cimbru usturoi radacini de pastrinac, foi de dafin Mod de preparare: Se cumpara bureti de padure (pastravi) Se oparesc cu apa si otet, se prepara o saramura ( apa 1-2 l , piper 100 g, sare 1lg la 1 l apa, 150 g otet , cimbru uscat, usturoi crud) prin fierbere 10 minute. Se aseaza in borcan alaturi de radacini de pastarnac, se aseaza printre... 

Marinata pentru Carnea de Porc

Ingrediente: -500 ml vin alb sec -1 ceapa taiata felii -1 morcov -1 fir de praz taiat rondele -1 buc telina radacina, mica -2 catei de usturoi -1 buc cuisoara -5 boabe de piper -1 crenguta cimbru(sau 1/2 lingurita cimbru uscat) -1 frunza de dafin Mod de preparare: Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul. Se amesteca cu restul ingredientelor si... 

Varza acra calita

Ingrediente: 1 varza mare 3 linguri de untura sau ulei 10 boabe de piper Mod de preparare: Daca varza murata este prea acra, se spala intaii in apa. Se scurge bine de apa si se taie ca fideaua. Se infierbanta untura sau uleui intr-o cratita. Se taie varza ca fideaua, se pune in cratita si se tine pe foc potrivit sa se rumeneasca incet vreo ora. Din cand in cand se amesteca cu lingura, ca sa nu... 

Varza dulce calita

Ingrediente: 1 varza de 1kg 3 linguri de untura 10 boabe de piper sare Mod de preparare: Se infierbanta untura sau uleui intr-o cratita. Se taie varza ca fideaua, se pune in cratita si se tine pe foc potrivit sa se rumeneasca incet vreo ora. Din cand in cand se amesteca cu lingura, ca sa nu se prinda de fund si se toarna cate o lingura de apa, daca trebuie. Se potriveste de sare si se adauga cateva... 

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player