Retete culinare » Alte muraturi
Amestec Zarzavat Pentru Ciorbe
Ingrediente:
500g de:
-ceapă tocată ca pentru ciorbă
-gogoşar tocat mărunt
-roşii tocate (decojite pun eu)
-ardei gras
-5-6 morcovi raşi
-Verdeaţă tocată (mărar,ţelină,pătrunjel)
-sare grunjoasă 6-8 linguri
Mod de preparare:
Legumele se amestecă cu sarea intr-un lighean incăpător, se pun in borcane mici şi se fierb intr-un vas cu apă cca 30 min pană se inmoaie zarzavatul...
Ardei iuti copti murati
Ingrediente:
2 kg ardei iuti mari carnosi, 500 ml otet de vin, sare
Mod de preparare:
Ardeii iuti se coc precum ardeii grasi sau kapia, pe tabla, cu grija sa nu se arda. Se curata de coaja arsa, se aranjeaza in borcane de sticla cu capac, cu coditele in sus. Otetul se amesteca cu sarea si se toarna peste ardei pana la completare. Nu necesita bain-marie sau sterilizare. Sunt gata, dar...
Bureti murati
Ingrediente:
bureti cruzi de padure (pastrav)
piper
otet
cimbru
usturoi
radacini de pastrinac,
foi de dafin
Mod de preparare:
Se cumpara bureti de padure (pastravi) Se oparesc cu apa si otet, se prepara o saramura ( apa 1-2 l , piper 100 g, sare 1lg la 1 l apa, 150 g otet , cimbru uscat, usturoi crud) prin fierbere 10 minute.
Se aseaza in borcan alaturi de radacini de pastarnac, se aseaza printre...
Marinata pentru Carnea de Porc
Ingrediente:
-500 ml vin alb sec
-1 ceapa taiata felii
-1 morcov
-1 fir de praz taiat rondele
-1 buc telina radacina, mica
-2 catei de usturoi
-1 buc cuisoara
-5 boabe de piper
-1 crenguta cimbru(sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
-1 frunza de dafin
Mod de preparare:
Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul.
Se amesteca cu restul ingredientelor si...
Varza acra calita
Ingrediente:
1 varza mare
3 linguri de untura sau ulei
10 boabe de piper
Mod de preparare:
Daca varza murata este prea acra, se spala intaii in apa. Se scurge bine de apa si se taie ca fideaua. Se infierbanta untura sau uleui intr-o cratita. Se taie varza ca fideaua, se pune in cratita si se tine pe foc potrivit sa se rumeneasca incet vreo ora. Din cand in cand se amesteca cu lingura, ca sa nu...