Retete culinare » Pizza si aluaturi
Alivanca
Ingrediente:
600 g brânză de vacă;
60 g unt;
50 g smântână;
4 ouă;
100 g mălai;
50 g făină;
sare;
unt pentru uns tava;
100 g smântână;
50 g zahăr;
Mod de preparere:
Se frământă brânza de vaci cu gălbenuşurile, se adăuga smântână, faină, mălaiul, untul frecat spumă şi sarea. După ce s-a omogenizat bine compoziţia se adăuga...
Purcel la tava
Ingrediente:
purcel de lapte;
lămâie;
sare;
ulei;
Mod de preparare:
Se opăreşte purcelul cu apă clocotită şi se curăţă imediat.
După ce a fost curăţată de par, se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele , se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atârnat cu capul în jos circa 24 de ore.
Se şterge cu şervet curat, se unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeamă...
Cotlet de porc in aspic
Ingrediente:
Cotlete;
sare;
aspic;
castraveciori;
gogoşari;
Mod de preparare:
Se curăţă o bucată slabă de garf iar între coaste se desprinde de la vârf carnea de os cu un cuţit.
Se sărează carnea şi se frige la cuptor. După ce este gata şi s-a răcit, se taie felii şi se aranjează pe un platou pe un postament de aspic tăiat în bucăţi mai mari.
Se...
Balmus ciobanesc
Ingrediente:
500 g smântână;
500 g brânză de oi;
300 g unt;
200 g caş uscat;
400 g mălai;
Mod de preparare:
Din smântână, unt şi mălai se face o mămăliguţă.
Într-o tavă se pune un strat din această mămăligă, peste care se presară brânză rasă sau sfărmata, apoi se acoperă cu restul de mămăliguţă iar deasupra se presară caşul ras.
Se...
Malai
Ingrediente:
600 g făină de porumb;
200 g făină de grâu;
un kg lapte;
100 g unt;
50 g untură;
30-40 g drojdie;
100 g zahăr;
sare;
2-3 ouă;
coajă de lămâie;
Mod de preparare:
Se opăreşte mălaiul cernut, cu lapte fierbinte, adăugându-se puţină sare şi zahăr. Când s-a răcorit, se adăuga drojdia înmuiată în restul de lapte călduţ, făină de...
Macaroane cu sunca si sos tomat
Ingrediente:
500 g macaroane;
100 g unt;
150 g sunca;
300-300 g sos tomate;
sare;
Mod de preparare:
La macaroanele fierte, clatite cu apa rece si reincalzite cu unt, se adauga sunca tiaata in patratele mici si putin prajita si sosul de tomate. Se amesteca totul si se pune la cuptor sa se rumeneasca.
Continuare →
Pulpa de vitel impanata
Ingrediente:
200 g costiţă afumată;
o căpăţână de usturoi;
un fir de cimbru;
un g piper pisat;
100 g morcovi;
100 g untură şi sare;
Mod de preparare:
Întâi se desface carnea din pulpă în aşa fel ca să aibă forma muşchiului, iar morcovul să fie pe jumătate fiert. Morcovul şi costiţa se taie în lungime felii subţiri de grosimea unui creion, usturoiul...