Alte preparate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate

Purcel la tava

Ingrediente: purcel de lapte; lămâie; sare; ulei; Mod de preparare: Se opăreşte purcelul cu apă clocotită şi se curăţă imediat. După ce a fost curăţată de par, se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele , se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atârnat cu capul în jos circa 24 de ore. Se şterge cu şervet curat, se unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeamă... 

Cotlet de porc in aspic

Ingrediente: Cotlete; sare; aspic; castraveciori; gogoşari; Mod de preparare:   Se curăţă o bucată slabă de garf iar între coaste se desprinde de la vârf carnea de os cu un cuţit.   Se sărează carnea şi se frige la cuptor. După ce este gata şi s-a răcit, se taie felii şi se aranjează pe un platou pe un postament de aspic tăiat în bucăţi mai mari.   Se... 

Malai

Ingrediente: 600 g făină de porumb; 200 g făină de grâu; un kg lapte; 100 g unt; 50 g untură; 30-40 g drojdie; 100 g zahăr; sare; 2-3 ouă; coajă de lămâie; Mod de preparare: Se opăreşte mălaiul cernut, cu lapte fierbinte, adăugându-se puţină sare şi zahăr. Când s-a răcorit, se adăuga drojdia înmuiată în restul de lapte călduţ, făină de... 

Macaroane cu sunca si sos tomat

Ingrediente: 500 g macaroane; 100 g unt; 150 g sunca; 300-300 g sos tomate; sare; Mod de preparare: La macaroanele fierte, clatite cu apa rece si reincalzite cu unt, se adauga sunca tiaata in patratele mici si putin prajita si sosul de tomate. Se amesteca totul si se pune la cuptor sa se rumeneasca.  Continuare →

Pulpa de vitel impanata

Ingrediente: 200 g costiţă afumată; o căpăţână de usturoi; un fir de cimbru; un g piper pisat; 100 g morcovi; 100 g untură şi sare; Mod de preparare: Întâi se desface carnea din pulpă în aşa fel ca să aibă forma muşchiului, iar morcovul să fie pe jumătate fiert. Morcovul şi costiţa se taie în lungime felii subţiri de grosimea unui creion, usturoiul... 

Macaroane gratinate

Ingrediente: 500 g macaroane; 100 g unt; 100 g caşcaval; 160 g făină; 3 ouă; 400 g lapte; 30 g pesmet; sare; Mod de preparare: Se face un rântaş din făină şi jumătate din unt. Se stinge cu lapte şi se îngroaşă. În acest sos se pun macaroanele fierte, jumătate din caşcaval ras, ouă şi sare. Se pun în tavă, se presară cu restul de caşcaval ras, se stropeşte... 

Papanasi prajiti

Ingrediente: 600 g brânză de vacă; 200 g făină; 3 ouă; 100 g zahăr; 100 ml ulei; 300 g smântâna; bicarbonat; sare; Mod de preparare: Se stoarce bine brânză de vacă, să nu aibă zer, se amestecă bine apoi se adăuga albuşuri bătute spumă cu o parte din zahăr. Se împarte în bucăţi care se dau prin făină, se rotunjesc, se turtesc şi se prăjesc... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player