Retete culinare » Aluaturi
Alivanca
Ingrediente:
600 g brânză de vacă;
60 g unt;
50 g smântână;
4 ouă;
100 g mălai;
50 g făină;
sare;
unt pentru uns tava;
100 g smântână;
50 g zahăr;
Mod de preparere:
Se frământă brânza de vaci cu gălbenuşurile, se adăuga smântână, faină, mălaiul, untul frecat spumă şi sarea. După ce s-a omogenizat bine compoziţia se adăuga...
Balmus ciobanesc
Ingrediente:
500 g smântână;
500 g brânză de oi;
300 g unt;
200 g caş uscat;
400 g mălai;
Mod de preparare:
Din smântână, unt şi mălai se face o mămăliguţă.
Într-o tavă se pune un strat din această mămăligă, peste care se presară brânză rasă sau sfărmata, apoi se acoperă cu restul de mămăliguţă iar deasupra se presară caşul ras.
Se...
Macaroane cu sote de ficat
Ingrediente:
500 g macaroane;
300 g ficat;
100 g unt;
100 g ceapă;
piper;
100 g caşcaval;
50 g bulion;
50 g vin;
100 g untură;
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb şi se încălzesc în unt, se pun pe un platou iar deasupra se toarnă soteul de ficat de pasăre sau porc şi se presară totul cu parmezan.
Sote de ficat : se încălzeşte ceapă tăiată mărunt...
Nec Plus Ultra
Ingrediente:
280 g faina;
200 g unt;
3 galbenusuri;
80 g zahar;
un plic de praf de vanilie;
Mod de preparare:
Se framanta o coca din toate ingredinetele si se intinde o foaie subtire,care se taire cu pahare mici,peste care se aseaza o bezea batuta bine din : 3 albusuri,350 g zahar,3 lingurite cu otet.
Se coc cateva minute la foc foarte mic cu usa cuptorului putin deschisa.
Continuare →
Pesmeti de Karlsbad
Ingrediente:
250 g faina;
150 g unt;
80 g zahar;
4 galbenusuri rascoapte date prin sita;
2 galbenusuri crude;
coaja de lamaie;
Mod de preparare:
Se face un aluat din cele mai de sus, se lucreaza repede,se aduna in forma de minge si se da la rece cam o ora. Se intinde o foaie groasa cam de un cm, se taie cu un pahar mare, apoi cu unul mai mic, astefel ca sa obtinem inele.
Se...
Pesmeti Economici II
Ingrediente:
2-3 linguri cu unt topit;
2-3 linguri cu zahar;
un ou;
faina;
coaja rasa de lamaie;
Mod de preparare:
Se face un aluat, se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul, se coc si se lipesc cate doua cu gem la mijloc.
Continuare →