Retete culinare » Cornulete
Cornulete cu Nuci II
Ingrediente:
200 g unt;
200 g faina;
200 g nuci macinate;
80 g zahar pudra;
zahar vanilat;
Mod de preparare:
Se freaca cornulete untul spuma,se pun zaharul faina si sarea apoi nucile.
Se fac cornulete si se coc in cuptor incalzit din timp.
se pudreaza calde.
Continuare →
Cornulete Vichi
Ingrediente :
250 g faina;
140 g unt;
150 g smintina;
sare;
gem de caise;
Mod de preparare :
Se framinta o coca si se pastreaza 30 de minute la rece.
Se intinde o foaie din care se taie patrate,se pune la mijloc un pic de gem de caise si ruleaza.
Se coc la foc potrivit.
Se tavalaesc calde in zahar pudra.
Continuare →
Cornuri din aluat de cozonac
Ingrediente:
500 g făină;
25 g drojdie;
2 gălbenuşuri;
3 linguri ulei;
100 g unt proaspăt;
3 linguri zahăr;
1lingură rom;
vanilie sau zahăr vanilat;
1/2 linguriţă sare;
lapte cât se cere (circa 4 dl);
Mod de preparare:
Se freacă drojdia cu o lingură de lapte călduţ. Se cerne în covată făina, se face loc la mijloc, se pune drojdia, gălbenuşurile,...
Cornuri dospite, fara ou
Ingrediente:
500 g făină;
1 pahar lapte;
1 păhărel de vin cu ulei;
30 g drojdie;
2 linguri zahăr;
1 linguriţă rasă de sare;
rom;
vanilie;
marmeladă;
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă laptele, uleiul, drojdia muiată mai inainte în puţin lapte, zahărul, sarea, rom, vanilie.
Se frământă aluatul bine, se lasă...
Cornulete cu crema de nuci
Ingrediente:
1 pahar cu unt;
1 pahar cu smantană;
2 pahare cu făina;
1 gălbenuş de ou;
un praf de sare.
Crema:
1 pahar cu nuci;
1 albuş;
1 pahar cu zahăr cu 2 linguriţe cu rom;
coajă rasă de lămaie.
Mod de preparare:
Se face o cocă din cele de mai sus, se frămantă si se lasă să se odihnească 30 minute, se întinde o foaie, se taie pătrate şi se umplu cu crema.
Se dă...
Cornulete cu vanilie
Ingrediente:
250 g de unt;
150 g de zahar;
150 g de nuci;
300 g de faina;
1 baton de vanilie;
zahar vanilat;
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă, se adaugă treptat zahărul, nucile măcinate, făina, vanilia tăiată mărunt. Se frămîntă, se ia cîte o bucăţică, se formează cu mana mici cornuleţe. Se coc într-o tavă unsă cu unt. Trebuie să rămînă albe.
Se...
Cornulete “Trude”
Ingrediente:
250 g de margarina;
8 linguri cu apa clocotita;
un praf de sare;
faina cat cuprinde;
nuci;
rahat sau magiun;
zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-o grămăjoară de făină se toarnă apa clocotită, se frămîntă, apoi se încorporează şi margarina.
Se întinde o foaie care se taie în pătrate, pentru a se forma cornuleţe umplute cu nuci, rahat sau magiun.
Se...