Retete culinare » Covrigei
Covrigi de Paste
Ingrediente:
40 g drojdie de bere
lapte cald
1 cutie lapte condensat
6 oua
60 g unt
1 lamaie rasa
suc de portocale natural
300 g faina
amidon de porumb
220 g apa
1 esenta de vanilie
cirese sau smochine (optional)
Mod de preparare:
Dizolvam drojdia in laptele cald, lasam 2 – 3 minute si adaugam laptele condensat, untul si ouale (doar 2 oua, 4 le pastram, unul va trebui batut si restul...
Covrigei de plamadeala
Ingrediente:
500 g făină;
125 g unt;
2 ouă întregi;
1 gălbenuş;
3 linguri zahăr;
30 g drojdie;
1/2 ceaşcă lapte;
1/2 Iinguriţă sare;
zahăr şi migdale pentru presărat deasupra.
Mod de preparare:
Se face ca mai sus un aluat din drojdie muiată cu jumătate ceaşcă de lapte cald, făină, două ouă întregi, un gălbenuş, zahărul şi sare.
Se fac covrigei rotunzi, se coc...
Covrigei deliciosi
Ingrediente:
250 g de unt sau margarina;
250 g de zahar pudra;
3 oua;
½ pachetel de praf de copt;
faina;
1 ceasca mica de lapte;
1 albus de ou;
susan;
Mod de preparare:
Se freacă bine untul cu zahărul şi ouăle, se adaugă făina cu praful de copt, apoi laptele.
Se întinde o foaie, se taie forme rotunde, iar mijlocul se scoate cu un degetar sau un pahar mic.
Se tăvălesc...
Covrigei cu unt
Ingrediente:
420 g de faina;
3 galbenusuri si un ou intreg;
140 g de zahar vanilat;
280 g de unt;
½ lamaie;
Mod de preparare:
Se pune făina pe masă, se adaugă la mijloc toate ingredientele, se amestecă bine, se frămîntă cu mana. Se face un sul, se taie bucăţi şi fiecare se răsuceşte pe masă, lipind capetele în formă de covrigei.
Se ung cu albuş de ou, se presară...