Gogosi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Gogosi

Gogosi Nedopsite

Ingrediente: un pahar cu lapte batut; un pahar cu zahar; un pahar cu ulei; o lingurita cu bicarobonat; 3-4 oua; faina; coaja de lamaie sau rom Mod de preparare: Se framanta o coca potrivit de moale pentru a putea fi intinsa pe planseta. Se taie cu paharul. Gogosile se fierb in grasime multa. Se pudreaza cu mult zahar.  Continuare →

Gogosi de grisi cu branza

Ingrediente: 50 gr grisi; O ceasca de lapte; 4 oua; O ceasca de branza rasa; Mod de preparare: Se fierbe grisul in lapte pana cand se desprinde de vas.Se ia de pe foc si se adauga sarea, iar cand sa racit punem ouale si branza.Facem apoi din compozitie gogosi mici pe care le fierbem in apa cu sare. Le servim cu unt topit deasupra sau cu smantana ori sirop.  Continuare →

Galuste rapide cu prune

Ingrediente: 4 pahare cu apa; 4 linguri cu ulei; 3 ½ pahare cu faina; 4 oua; 40 prune; 4-5 linguri cu pesmet; zahar; unt; Mod de preparare: Se fierbe apa cu uleiul, se toarnă făina, se amestecă şl se ia de pe foc. Cind s-a răcorit, se adaugă pe rand cele 4 ouă şi se frămîntă o cocă, din care se formează cu mana circa 40 găluşte, in care punem cîte o prună. Se... 

Gogosi nedospite

Ingrediente: 1 pahar cu lapte batut; 1 pahar cu zahar; 1 pahar cu ulei; 1 lingurita de bicarbonat; 3-4 oua; faina cat cuprinde; coaja de lamaie sau rom; zahar pudra; Mod de preparare: Se frămîntâ o cocă potrivit de moale pentru a putea fi întinsă pe planşetă. Se taie cu paharul.    Gogoşile se prăjesc în grăsime multă.  Se pudrează cu mult... 

Gogosi cu iaurt

Ingrediente: 1 borcan de iaurt; faina cat cuprinde; 1 ou; zahar pudra; sare; Mod de preparare: Se răstoarnă iaurtul într-un vas şi se amestecă cu făină (eventual cu Oul) şi puţină sare, pană devine o cocă moale care să curgă. In uleiul foarte încins se toarnă cu polonicul din compoziţie şi se fac gogoşi care se pudrează cu zahăr. Sunt fragede şi gustoase.  Continuare →

Gogosi cu scortisoara

Ingrediente: 500 g de faina; 250 ml de lapte; 50 g de zahar; 100 g de unt; sare; 2 oua; 30 g de drojdie; ulei; scortisoara; zahar; Mod de preparare: Se desface drojdia în puţin lapte călduţ şi uşor îndulcit, se lasă să crească la loc cald timp de 10-15 minute. Se pune făina într-un castron, se face loc la mijloc şi se pun pe rand laptele, untul incălzit, ouăle, zahărul... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player