Papanasi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Papanasi

Papanasi Fierti

Ingrediente: 0,500 kg branza de vaci; 4 oua; 2 linguri de unt; 0,150 kg faina; Cat cere cola; O ceasca de pesmet; 2 linguri de ulei; Mod de preparare: Se framanta bine branza de vaci cu oua, faina si sare. Se face un sul care se taie felii. Fiecare felie se gaureste cu degetul si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Se servesc fierbinti cu unt topit si pemet prajit deasupra sau doar cu smantana.  Continuare →

Coltunasi cu gem

Ingrediente: 250 g făină; 2 ouă; 100 g lapte; 60 g unt; pesmet; gem; zahăr pudră. Mod de preparare: Se face un aluat din făină, lapte, sare şi ouă. Se lasă la rece 10 minute, se întinde o foaie şi se taie pătrate care se umplu cu gem, se lipesc şi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 15 minute. Se servesc stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pesmet rumenit... 

Papanasi dietetici

Ingrediente: 200 g de branza de vaci; 2 oua; 4 linguri de gris; coaja rasa de la o lamaie; sare; 100 g de smantana; unt; zahar pudra; Mod de preparare: Se desface branza cu o furculiţă, se freacă apoi cu ouăle şi praful de sare, se adaugă pe rand cele 4 linguri de gris, zahărul şi coaja de lămaie. In acest timp, pe foc se fierbe apă într-o cratiţă, în care se pune cu linguriţa... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player