Placinte - RETETE CULINARE

Retete culinare » Placinte

Picromigdale cu Crema

    Ingrediente: 10 oua; 400 g nuci macinate(putin prajite); 500 g zahar; Mod de preparare Blat: Se bat albusurile tari,se toarna in ploaie zaharul,apoi nucile.Se coc doua balturi din acesta compozitie,se unge tava foarte bine cu ulei,se imbraca cu pergament pe pereti,se unge pergamentul cu ulei si se  toarna jumatate din compozitie.Cealalta jumatate se da la rece  si se coace... 

Placinta cu Mere II

  Ingrediente:  2 kg mere; 5 oua unt; 1/2 l lapte; 50 g drojdie de bere; 20 g bicarbonat; 350 g faina; 300 g zahar tos; 200 g pestemet; zeama de vanilie; Mod de Preparare : Se curata merele de coaja,se rad,li se adauga ouale,laptele,untul,zaharul tos,faina drojdia de bere zeama de lamaie si bicarbonatul. Se amesteca bine;  Continuare →

Placinta cu Crema

Igrediente Aluat: 350 g faina; 100 g unt; un ou; bicarbonat; sare; 100 g zahar; 2 linguri smantana;   Igrediente Creama: 1/2 l lapte; 5 linguri de cafea rece; 3 linguri de faina; 100 g unt; Mod de preparare: Se lucreaza  o coca frageda din cele  de mai sus,se imparte in 3 bucati care se intind pe planseta si se coc separat pe dosul unei tavi. Pentru crema,se amesteca laptetele... 

Placinta Pompi

Ingrediente pentru Aluat: un ou; un pahar cu zahar; 1/2 pahar cu lapte caldut; un plin praf copt; sare; 1/2 pahar ulei; faina; Ingrediente pentru Crema: 1/2 kg brinza de vaca; 2 out; 4 linguri cu zahar; coaja de lamaie; Mod de preparare: Se amesteca totul si se face un aluat foarte moale care sa curga din lingura. Se toarna in forma unsa un strat de coca,la mijloc se pune brinza frecata cu 2... 

Placinta cu macaroane

 Ingrediente: 250 g făină; 1 lingură ulei; ½ ceaşcă apă caldă; 1/2 linguriţă sare; Mod de preparare: Se face o foaie de plăcintă. Se aşază într-o formă sau chiar într-o cratiţă bine unsă cu unt, 4 – 5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, pentru a putea fi întoarse apoi... 

Alivanca

 Ingrediente: 400 g brânză de vacă; 4 ouă; 4 linguri mălai; 2 linguri făină; 2 linguri smântână; 1 lingură unt; 1 ceaşcă smântână pentru servit; Mod de preparare: Se freacă într-un castron brânza de vacă până devine ca o cremă. Se pun pe rând ouăle, mălaiul, făina, smântâna, untul. Se pune sare. Se amestecă... 

Poale in brau

 Ingrediente: 500 g făină; 10 g drojdie (o bucăţică mare cât o nucă); 2 ouă; 1 lingură unt; 1 lingură ulei 1 linguriţă zahăr; sare; Pentru umplutură: 150 g brânză; unt proaspăt cât o nucă; 1 ou; 1 linguriţă făină; 2 linguri lapte; 1 linguriţă zahăr; sare; Mod de preparare: Se moaie într-un castron drojdia cu puţină apă abia călduţă.... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player