Retete culinare » Preparate din carne
Slanina cruda sarata
Ingrediente:
slănină crudă;
sare;
Mod de preparare:
Se ia slănina crudă proaspăta cât mai groasă, tăiată în făşi înguste şi lungi. Se frecă bine cu sarea albă şi curată şi se pune într-un vas lung pe şipci de lemn, puse la fund. Bucăţile de slănina se aşează cât mai strâns una de alta, pentru ca între ele să nu fie spaţii goale, unde...
Carnati afumati si uscati
Ingrediente:
un kg carne de porc;
un kg carne de vită;
500 g slănina;
25-30 g sare;
un g silitră;
2 g piper pisat;
câteva fire cuişoare pisate;
Mod de prepare:
Se amestecă carnea tocată cu sarea şi condimentele adăugându-se câte puţină apă.
Se umple nu prea plin cu această tocătură maţele subţiri, se leagă acestea la capete cu sfoară şi se agaţă de un drug spre...
Carnati de buzau
Ingrediente:
un kg carne de porc;
250 g slănină;
5 caţei usturoi;
coriandru;
cimbru;
măghiran;
sare;
piper;
intestine subţiri;
Mod de preparare:
Se dă carnea prin maşina de tocat. Se taie slănina cubuleţe foarte mici. Se amestecă slănina cu carnea tocată, puţină apă cu zeamă de usturoi, sare şi piper şi cu această compoziţie se umple maţul cu ajutorul maşinii de tocat...
Baitul sau saramura pentru sunci(jamboane)
Ingrediente:
120-150 g sare;
3 g silitră;
2-3 foi de dafin;
5-10 boabe enibahar;
o căpăţână de usturoi;
100 g oţet;
2-3 cuişoare;
10 g zahăr;
câteva boabe de ienupăr;
Mod de preparare:
Toate cele de mai sus se fierb într-un vas emailat (în timpul fierberii cât şi în timpul răcirii vasul va fi acoperit ermetic).
Continuare →
Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch)
Ingrediente:
3 litri de apă;
500 g sare;
5 g silitră;
5 g zahăr;
Mod de prepare:
Pieptul se scoate cu costiţe în formă de fâşie lată de 8-10 cm, se scot costiţele, se freacă cu sarea, apoi se pune la sărare în acelaşi mod ca şi slănina. Peste 3-4 zile pieptul se scoate din vas, se scutură de restul de sare, se pune într-un vas curat şi se toarnă peste el baitul...
Gelatina de purcel
Ingrediente:
purcel;
carne de viţel;
slănină;
ouă;
sare;
piper;
nucşoară;
castraveciori;
foi de dafin;
Mod de preparare:
Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă de la cap la coadă, se taie picioarele de la genunchi, se scot toate oasele şi carnea de la pulpele din spate, se sărează şi se stropeşte cu coniac.
Carnea scoasă de la purcel se amestecă cu 1 kg de carne viţel tăiată...
Muschi de vaca umplut
Ingediente:
Un muşchi de vacă;
400 g capac de porc;
200 g slănină;
50 g ceapă;
2 g piper;
2 ouă;
un morcov;
sare;
Muşchiul se curăţă de pieliţă, se crestează cu un cuţit în lung, se deschide ca o carte, se bate uşor să se obţină aceeaşi grosime. Pe această foaie de muşchi se aşează tocătura obţinută din carne de porc, ceapă uşor călită, piper , o parte din slănină,...