Alte preparate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate

Baitul sau saramura pentru sunci(jamboane)

Ingrediente: 120-150 g sare; 3 g silitră; 2-3 foi de dafin; 5-10 boabe enibahar; o căpăţână de usturoi; 100 g oţet; 2-3 cuişoare; 10 g zahăr; câteva boabe de ienupăr; Mod de preparare: Toate cele de mai sus se fierb într-un vas emailat (în timpul fierberii cât şi în timpul răcirii vasul va fi acoperit ermetic).  Continuare →

Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch)

Ingrediente: 3 litri de apă; 500 g sare; 5 g silitră; 5 g zahăr; Mod de prepare: Pieptul se scoate cu costiţe în formă de fâşie lată de 8-10 cm, se scot costiţele, se freacă cu sarea, apoi se pune la sărare în acelaşi mod ca şi slănina. Peste 3-4 zile pieptul se scoate din vas, se scutură de restul de sare, se pune într-un vas curat şi se toarnă peste el baitul... 

Gelatina de purcel

Ingrediente: purcel; carne de viţel; slănină; ouă; sare; piper; nucşoară; castraveciori; foi de dafin; Mod de preparare: Se curăţă purcelul, se spintecă pe burtă de la cap la coadă, se taie picioarele de la genunchi, se scot toate oasele şi carnea de la pulpele din spate, se sărează şi se stropeşte cu coniac. Carnea scoasă de la purcel se amestecă cu 1 kg de carne viţel tăiată... 

Muschi de vaca umplut

Ingediente: Un muşchi de vacă; 400 g capac de porc; 200 g slănină; 50 g ceapă; 2 g piper; 2 ouă; un morcov; sare; Muşchiul se curăţă de pieliţă, se crestează cu un cuţit în lung, se deschide ca o carte, se bate uşor să se obţină aceeaşi grosime. Pe această foaie de muşchi se aşează tocătura obţinută din carne de porc, ceapă uşor călită, piper , o parte din  slănină,... 

Piftie de porc

Ingrediente: Cap şi picioare de porc; sare; usturoi; ceapă; Mod de preparare: Căpăţâna şi picioarele de porc se pârlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece în cantitate dublă faţă de carne. După ce a dat în fiert, se curăţă de spumă, se potriveşte de sare şi se adăuga o ceapă şi o căpăţâna de usturoi... 

Cap si picioare de vitel in sos vinegreta

Ingrediente: cap şi picioare de viţel; sare; ceapă; morcov; ţelină; praz; piper; sos vinegretă; Mod de preparare: Se curăţă capul şi picioarele de viţel, se opăresc, se spală cu apă rece şi se pun la fiert cu sare, o ceapă, morcov şi o ţelină. După ce au dat în fiert se curată bine de spumă, se adăuga un fir de praz, sare şi piper, şi se lasă să fiarbă până... 

Pulpa de vitel cu pasta

Ingrediente: pulpă de viţel; sare; pastă de ficat; gogoşari castraveciori; aspic; Mod de preparare: Se ia o pulpă de viţel cu os şi se frige   întreagă după ce a fost sărată în cuptor bine încins la început, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă să se pătrunde bine. Se încarcă cu o furculiţă care trebuie să intre... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player