Fripturi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi

Muschi de vaca glasat

Ingrediente: 750 g carne; 150 g costiţă; 100 g vin; un g piper; 250 g arpagic; 250 g morcov; 100 g mazăre; 100 g ceapă; 1/2 picioare viţel; sare; ulei; o foaie de fain; Mod de preparare: Se ia o bucată de pulpă de vacă care se taie rotund de forma muşchiului. Se împănează cu costiţă afumată, morcov şi ţelină, se sărează şi se pune într-o cratiţă cu puţin ulei. Se... 

Snitel de vita cu ceapa

Ingrediente: 1,000 kg carne de vaca; 150 ml grasime; Un praf boia de ardei; O cana de vin (100 mi); 0,800 kg ceapa; O ceasca mica faina O ceasca mica bulion; Sare si piper dupa gust; Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie carnea in 6 portii. Se bat bine se da sare si se trec prin faina, dupa care se prajesc in grasime bine incinsa. Se scot si se pun in alta cratita.Grasimea ramasa se... 

Cotlete de porc la tigaie

Ingrediente: cotlet de porc (dupa preferinte); zeama de la o lamaie sau Helas; Sare; Piper macinat; Cimbru; Mod de preparare: Se spala cotletele si se ung cu untdelemn si zeama de lamaie (Helas), lasindu-se la marinat  6 -10 ore.Se sareaza,se presara praf de piuper si de cimbru peste ele si se pun in tigaia cu grasime bine incinsa. Se rumenesc, intorcandu-le cand pe o parte cand pe cealalta... 

Iepure aztec (la cuptor)

Ingrediente: 1 iepure de 1,200 gr taiat; 2 linguri de ulei; 4 rosii curatate (de coaja); 1 ceapa taiata "filete"; 4 linguri de coniac; 2 linguri de mustar; patrunjel; 2 catei de usturoi (pisati); piper; sare; cimbru; foi de dafin.   Mod de preparare: Se incalzeste uleiul intr-o oala, se adauga ceapa si se lasa la prajit, putin. Mai apoi adaugam peste iepurele nostru uleuiul... 

Cotlet de miel

Ingrediente:   1 lingura de untura de porc; 12 cotlete de miel, mici.     Mod de preparare: Prajim cotletele in untura de porc si servim. O putem decora pe gustul nostru, adaugand: rosii taiate feliute, patrunjel, ardei, etc. Pofta buna!  Continuare →

Iepure la cuptor cu ceapa

Ingrediente:   1 iepure tocat; 1 ceapa; 4 – 5 catei de usturoi; ulei; sare; vin alb.   Mod de preparare: Se sareaza iepurele si se pune intr-o tava cu ulei. Se baga la cuptor si-n momentul in care este putin rumenit, adaugam cateii de usturoi pisati, ceapa (prajita putin inainte) si umpic de vin alb. Pofta buna!  Continuare →

Miel la tava

Ingrediente: 1/2 kg carne de miel pulpa si cu partea de la rinichi; sare; piper; 2 linguri untura. Mod de preparare: Carnea curatita si spalata se sareaza si se presara cu putin piper si sare. Se aseaza intr-o tava cu putina apa si untura. Se da la cuptor sa se friga, stropindu-se mereu cu sosul in care se frige.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player