Gratare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Gratare

Slanina cruda sarata

Ingrediente: slănină crudă; sare; Mod de preparare: Se ia slănina crudă proaspăta cât mai groasă, tăiată în făşi înguste şi lungi. Se frecă bine cu sarea albă şi curată şi se pune într-un vas lung pe şipci de lemn, puse la fund. Bucăţile de slănina se aşează cât mai strâns una de alta, pentru ca între ele să nu fie spaţii goale, unde... 

Carnati afumati si uscati

Ingrediente: un kg carne de porc; un kg carne de vită; 500 g slănina; 25-30 g sare; un g silitră; 2 g piper pisat; câteva fire cuişoare pisate; Mod de prepare: Se amestecă carnea tocată cu sarea şi condimentele adăugându-se câte puţină apă. Se umple nu prea plin cu această tocătură maţele subţiri, se leagă acestea la capete cu sfoară şi se agaţă de un drug spre... 

Carnati de buzau

Ingrediente: un kg carne  de porc; 250 g slănină; 5 caţei usturoi; coriandru; cimbru; măghiran; sare; piper; intestine subţiri; Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat. Se taie slănina cubuleţe foarte mici. Se amestecă slănina cu carnea tocată, puţină apă cu zeamă de usturoi, sare şi piper şi cu această compoziţie se umple maţul cu ajutorul maşinii de tocat... 

Frigarui din carne de porc la gratar

Ingrediente: 150—200 g muschiulet; 150 g costite proaspete de porc; sare; cimbru; usturoi. Mod de preparare: Carnea curatita de pielite se taie in cuburi de 3-4 cm. Puse pe farfurie se presara cu piper, cimbru, zeama de usturoi si se ung bine cu ulei. Pe frigarui mici de lemn se insira o bucata de muschiulet, alta de costite, ca sa avem pe frigaruie un total de 6 felii. Frigaruia se pune... 

Muschiulet de porc la gratar

Ingrediente: 1 muschiulet; sare; piper. Mod de preparare: Muschiuletul se curata. Se scot vinele. Daca este prea mare se taie in bucati. Se presara cu piper si se frige pe gratar foarte incet. Se sareaza inainte de a se servi la masa in farfurii incalzite sau pe funduri de lemn anume pentru acest scop. Dupa gust muschiul se poate impana cu putin usturoi. Cartofi prajiti, salata de ardei... 

Antricoate de vaca la gratar

Ingrediente: 4 antricoate taiate in grosime potrivita; 1 lingurita untura; sare. Mod de preparare: Antricoatele de vaca pentru gratar sunt bune proaspete dar pastrate 1-2 zile dupa taiere la frigider pentru a deveni mai fragede la fript. Se bat usor cu ciocanul de carne. Se sareaza si se pun pe gratarul bine incins. Feliile de carne se intorc pe cealalta parte numai atunci cand carnea are o culoare... 

Fleica la gratar

Ingrediente: 600 g fleica; grasime; sare; piper. Mod de preparare: Fleicile se curata de vine si pielite. Fiecare bucata de carne se cresteaza cu un cutit in mai multe sensuri si se unge cu grasime sau ulei pe ambele parti. Se frig pe gratarul bine incins. Cand sunt gata se presara cu piper si sare. Se servesc imediat simplu cu salate sau cu cartofi prajiti si salata.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player