Peste - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste

Sote de inele de calamari

Ingrediente: 50 g inele de calamari; 200 ml pastă de roşii; 300 ml apă minerală; 100 ml ulei de măsline extravirgin; ace de rozmarin; o lămâie; sare; piper; Mod de preparare: Inelele de calamari se spală cu apă rece. Într-un vas termorezistent se toarnă uleiul de măsline şi se repartizează uniform inelele de calamari. Peste inele se presară sare, piper şi acele de rozmarin... 

Saramura de peste proaspat

Ingrediente: 4 porţii de peşte proaspăt; 2 roşii; un ardei gras; un ardei iute; sare; piper; Mod de preparare: Peştele se spală, se curăţă şi se scurge. Roşiile, ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pune vasul de frigere pe foc, se lasă până când termocontrolul ajunge la temperatura de frigere, se presară cu sare şi se aşează... 

Cod cu sos de telina

Ingrediente: 6 fileuri de cod; 6 tulpini de ţelină; 3 căţei de usturoi; 3 cepe verzi; o linguriţă ghimbir ras; 3 linguri de margarină; o lingură muştar; 3 linguri zeamă de lămâie; 3 linguri de ulei; o lămâie; sare; piper; Mod de preparare: Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, apoi se pun în cuva unui robot de bucătărie. Tulpinile de ţelină... 

Tapenade

Ingrediente: o conservă sardele în ulei; o cutie conservă ton în ulei; 3 căţei de usturoi; 300 g măsline negre fără sâmburi; 50 g capere; praf de cimbru; felii de pâine; gogoşari muraţi; 6 linguri ulei de măsline extravirgin; sare; piper; Mod de preparare: Sardelele şi tonul se pun în cuva robotului, împreună cu usturoiul curăţat şi mărunţit,... 

Somon cu brocoli in vin rosu

Ingrediente: 800 g file de somon; 500 ml vin roşu; 500 g brocoli; 300 g conopidă; 100 g margarină; 10 crenguţe cimbru verde; sare; piper; Mod de preparare: Brocoli şi conopida, desfăcute în bucheţele, se fierb în aburi timp de 10 minute se păstrează calde. Într-un vas se fierb timp de 5 minute, pe foc domol, vinul roşu cu crenguţele de cimbru verde,sarea şi piperul. Fileul... 

Peste cu sos de ciuperci

Ingrediente: 500 g file de peşte; 500 g ciuperci; 2 cepe roşii; 2 linguri de amidon; 2 linguri de muştar; o ceşcuţă vin; o ceşcuţă supă de legume; o limetă; 100 ml ulei de măsline; sare; piper roşu; Mod de preparare: Fileul de peşte se spală, se condimentează cu sare şi piper roşu proaspăt măcinat şi se pune într-o tavă. Peste el se toarnă 50 ml ulei de măsline şi... 

Supa de rosii cu peste

Ingrediente: 500 g file de peşte(salău,crap,păstrăv); un kg roşii; 300 ml suc de roşii; o ceapă; 2-3 căţei de usturoi; 300 ml supă de legume; 300 g cartofi; o lingură de cimbru; o linguriţă de oregano; o linguriţă zahăr; 5 linguri ulei de măsline; sare; piper; Mod de preparare: Roşiile, cartofii,ceapa şi usturoiul se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Într-un vas... 

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player