Retete culinare » Salate
Salata “boeuf”
Ingrediente:
un kg de cartofi;
200 g carne;
300 g maioneză;
50 g muştar;
200 g castraveciori acri;
piper;
sare;
măsline;
gogoşari;
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii fierţi de coaje şi se taie în felii subţiri. Se adaugă carnea fiartă de preferinţă de vacă, castraveţii muraţi în oţet sau saramură şi scurşi de zeamă, toate tăiate în felii subţiri. La...
Salata de vinete
Ingrediente:
un kg vinete;
150 ml ulei;
sare;
ceapă;
roşii;
ardei gras;
Mod de preparare:
Se coc vinetele pe jar, pe plită bine închisă sau pe flacără de aragaz după care se pun pe un fund de lemn puţin inclinat pentru ca în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele.
Se curăţă cu mâna înmuiată în apă rece în aşa fel încât...
Salata a la russe
Ingrediente:
un kg de cartofi;
200 g morcovi;
200 g mazăre;
100 g fasole;
300 g maioneză;
50 g muştar;
un g piper;
sare;
ouă fierte tari;
Mod de preparare:
Această salată diferă de salata "boeuf" şi poate fi decorată mult mai bogat. Serveşte deseori ca garnitură la preparate reci(ouă, peşte, carne). Se fierb legumele, se curăţă de coaje şi se taie în cuburi mici...
Salata de pasare
Ingrediente:
200 g carne de pasăre;
un kg cartofi;
100 g mere;
100 g ţelină;
200 g maioneză;
50 g muştar;
50 g coniac;
2 g piper;
100 g aspic;
sare;
ouă fierte tari;
Mod de preparare:
Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi curăţaţi, merele curăţate, ţelină crudă şi carnea de pasăre fiartă. Din cantitatea de carne indicată, numai jumătate se amestecă cu salata, cealaltă...
Salata de peste cu legume si maioneza
Ingrediente:
800 g cartofi;
100 g morcovi;
100 g mazăre;
250 g maioneză;
50 g muştar;
0,5 piper;
sare;
Mod de preparare:
Legumele se fierb, apoi se taie în pătrăţele subţiri, se amestecă cu o parte din maioneză, se adaugă muştarul, sarea, piperul după gust. Peştele fiert, sărat sau afumat, ori marinat, se curăţă de oase şi de pieliţă, se taie ca şi legume mărunt şi...
Salata de sfecla rosie rasa
Ingrediente:
sfeclă;
hrean;
zahăr;
oţet;
sare;
Mod de preparare:
Se coace sau se fierbe sfecla, se curăţă iar după ce s-a răcit, se dă printr-o răzătoare măruntă. Se rade de asemenea hrean, în proporţie de 1/15 faţă de cantitatea de sfeclă. Se amestecă împreună, se adaugă puţin zahăr, oţet şi sare după gust.
Se poate servi imediat sau se poate păstra mai mult...
Salata de tiri cu marar
Ingrediente:
tiri;
oţet;
mărar;
ulei;
Mod de preparare:
Se bat tirii pe sira spinări cu un ciocan de lemn pentru a se desprinde uşor pieliţa de carne. Se pun pe plită încinsa până se moaie, se curăţă de piele, se îndepărtează sira spinării şi capul, apoi se scot şuviţe subţiri de lungime.
Se fierbe oţet diluat cu apă, se toarnă peste tiri, se acoperă vasul...