Risoto cu ficatei - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Risoto cu ficatei

Risoto cu ficatei

Ingrediente:

  • 600 g de ficat de pasare;
  • 150 g orez;
  • 100 g ceapa;
  • 50 g telina;
  • 50 g morcov;
  • 100 g cascaval;
  • 50 ml ulei;
  • 20 grame unt;
  • 20 grame faina;
  • 50 grame pasta de tomate;
  • 100 ml vin alb;
  • piper si sare dupa gust.

Mod de preparare:

Ficatei se curata de pielita, se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs.

Morcovii,  ceapa si telina se spala si se taie feli suptiri apoi orezul se pune la fiert.

Ficatul se inbuse in jumatatea din cantitatea de ulei separat, iar in restul de ulei se inabuse cu putina apa, ceapa, morcovii si telina.

Apoi se adauga faina dizolvata in putina apa, cand legumele s-au inmuiat, se adauga pasta de tomate si se completeaza cu 200 ml apa si se continua fierberea, cam 30 min.

Sosul rezultat se pune peste ficat si se fierb impreuna 10 minute se condimenteaza cu sare piper apoi se pune vinul alb.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Risoto cu ficatei

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player