Risoto cu limba - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Risoto cu limba

Risoto cu limba

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă orez;
  • 1 limbă de viţel;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 patrunjel;
  • 3 linguri unt;
  • 1 lingură făină;
  • unt proaspăt cât o nucâ;
  • 100 g brânză rasă, sare.

Mod de preparare:

Se fierbe o limbă de viţel cu o ceapă şi zarzavat. Se curăţă de piele şi se taie în cuburi mici. Se face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină.

Se stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. Se prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba. Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul. Se pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt.

Se dă câteva minute la cuptor, se răstoarnă pe farfurie, iar la mijloc se aşază limba.

Se serveşte fierbinte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Alivenci Moldovenesti Ingrediente: 1l lapte, 300g malai grisat, 1/2kg branza de vaci, 1/4l smantana, 100 gr unt, […]
  • Pui cu fasole verde Ingrediente: 1 pui mare; 1 kg fasole verde; 1 ceapă mica; 1 linguriţă făină; 1 linguriţă […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Creier cu Maioneza Ingrediete: 300 g creier, 250 g maioneza, 100 ml smantana, lamaie, mustar, sare, […]
  • Ostropel de rata Ingrediente: 1 raţă mijlocie; 1 lingură untură; 3 cepe; 1/2 lingură făină; 1 lingură bulion; 2 […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Risoto cu limba http://www.la-cratita.ro/risoto-cu-limba/ […]

Comentarii: Risoto cu limba

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player