Ingrediente:
- 1 ceaşcă orez;
- 1 limbă de viţel;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel;
- 3 linguri unt;
- 1 lingură făină;
- unt proaspăt cât o nucâ;
- 100 g brânză rasă, sare.
Mod de preparare:
Se fierbe o limbă de viţel cu o ceapă şi zarzavat. Se curăţă de piele şi se taie în cuburi mici. Se face un sos gros ca o smântână, dintr-o lingură de unt şi o lingură de făină.
Se stinge cu zeama în care a fiert limba şi se amestecă cu bucăţile de limbă. Se prăjeşte uşor în unt orezul şi se stinge cu două ceşti de zeamă limpezită în care a fiert limba. Când orezul este fiert, se amestecă cu puţin unt proaspăt şi cu 100 g de brânză rasă uşor, pentru a nu se sfărâma orezul. Se pune într-o formă cu gaură mare, bine unsă cu unt.
Se dă câteva minute la cuptor, se răstoarnă pe farfurie, iar la mijloc se aşază limba.
Se serveşte fierbinte.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Risoto cu limba http://www.la-cratita.ro/risoto-cu-limba/ […]