Ingrediente
- 12 rosii frumoase
- 250g ficat
- 3 chifle
- 1 ceapa mica
- 2 oua
- 50 g unt proaspat
- 2 linguri de unt topit
- sare
- piper
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare
Se taie partea de sus a rosiilor si se scobesc inauntru.Se taie ficatul felii si se pune la prajit in unt.Se trece apoi prin masina de tocat impreuna cu 3 chifle muiata in lapte si stoarse . In untul ramas de la ficat se prajeste o ceapa taiata marunt, se amesteca cu tocatura, la care se mai adauga galbenusurile, untul proaspat, albusurile facute spuma, sare si piper dupa gust.
Rosiile sunt umplute cu asta, si se pun in cratita. Peste fiecare rosie se pune o bucatica de unt si se da la cuptor.Miezul rosiilor(pe care l-ati scos mai devreme) se fierbe, se trece prin sita si se toarna peste rosii, dupa ce s-au rumenit putin. Se serveste cu smantana.