Rosii umplute cu ton si cuscus - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Rosii umplute cu ton si cuscus

Rosii umplute cu ton si cuscus

Ingrediente:

  • 8 roşii mari;
  • 200 g cuşcuş;
  • 2 cutii ton în suc propriu;
  • 200 g ciuperci;
  • 60 g margarină;
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Roşiile se spală, li se taie un capac şi se golesc de miez.

Cuşcuşul se pune într-un castron şi peşte el se toarnă apă clocotită.

Ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o tigaie se topeşte jumătate din cantitatea de margarină şi se adaugă ciupercile care se călesc 10 minute la foc mediu.

Cuşcuşul se amestecă cu ciupercile călite, cu tonul zdrobit şi cu pătrunjelul verde tocat.

Amestecul se condimentează cu sare şi piper şi se omogenizează.

Cu compoziţia obţinută se umplu roşiile, li se pun capacele şi se aranjează într-un vas termorezistent în care s-au pus : miezul tocat al ruşilor, un pahar cu apă, sare şi piper.

Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit şi roşiile umplute se coc 20-25 de minute.

Se servesc calde sau reci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Rosii umplute cu orez Ingrediente: 10-12 bucati rosii mai mari si rotunde; 1 ceasca orez; 1 ceapa; 2 linguri untura sau […]
  • Rosii umplute cu ficat Ingrediente 12 rosii frumoase 250g ficat 3 chifle 1 ceapa mica 2 oua 50 g unt proaspat 2 […]
  • Rosii umplute Ingrediene 12 rosii frumoase 400 g carne de vitel 50 g slanina fiarta 3 linguri de pesemet 1 […]
  • Rosii umplute cu orez   Ingrediente: roşii; orez; sare; ulei; sos de roşii; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]
  • Sos Pesto din rosii uscate Ingrediente: 1 cana rosii uscate; 4 catei de usturoi; 1/2 lingurita sare; 1 leg. patrunjel; 1/2 […]

Comentarii: Rosii umplute cu ton si cuscus

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player