Ingrediente:
- 8 roşii mari;
- 200 g cuşcuş;
- 2 cutii ton în suc propriu;
- 200 g ciuperci;
- 60 g margarină;
- 2 linguri pătrunjel verde tocat;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Roşiile se spală, li se taie un capac şi se golesc de miez.
Cuşcuşul se pune într-un castron şi peşte el se toarnă apă clocotită.
Ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o tigaie se topeşte jumătate din cantitatea de margarină şi se adaugă ciupercile care se călesc 10 minute la foc mediu.
Cuşcuşul se amestecă cu ciupercile călite, cu tonul zdrobit şi cu pătrunjelul verde tocat.
Amestecul se condimentează cu sare şi piper şi se omogenizează.
Cu compoziţia obţinută se umplu roşiile, li se pun capacele şi se aranjează într-un vas termorezistent în care s-au pus : miezul tocat al ruşilor, un pahar cu apă, sare şi piper.
Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit şi roşiile umplute se coc 20-25 de minute.
Se servesc calde sau reci.