Ingrediente:
- 6 ouă;
- 6 linguri cu zahăr pudră;
- 6 linguri cu făină
Crema:
- 4 gălbenuşuri;
- 2 linguri cu zahăr;
- 1 lingură cu făină;
- 1/2 pahar cu lapte;
- 1ceşcuţă de cafea tare;
- 1 lingură cu unt.
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul timp de 15 minute, se adaugă făina, se amestecă bine şi se încorporează şi albuşurile bătute spumă.
Se coace compoziţia în tavă unsă, se răstoarnă pe un şervet şi, cand s-a răcit, se unge cu următoarea cremă: se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi se pun pe foc la bain-Marie, amestecand intruna pană se îngroaşă.
Se lasă să se răcească, apoi se adaugă cafeaua şi untul.
Blatul uns se rulează cu ajutorul şervetului şi se lasă la rece.