Ingrediente:
- 10 oua;
- 200 g zahar pudra;
- 1 lamaie;
- 4 linguri faina;
- 15 g unt;
- 350 g marmelada amestecata cu nuci pisate;
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca o spuma. se adauga zeama si coaja de lamaie si se bat in continuare. Dupa aceea, se adauga faina si se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma – de o consistenta crescuta.
Se amesteca usor.
Se unge o tava mare cu unt, se toarna compozitia si se pune la cuptorla copt. Se coace incet, la foc mic, dar pana sa se rumeneasca. Se scoate apoi, se rastoarna pe un fund de lemn, sau pe un servet curat presarat cu zahar pudra si se unge repede cu marmelada sau cu gem de prune. Se ruleaza cu ajutorul servetului si se pudreaza cu zahar pudra. Dupa ce s-a racit, se poate taia felii pentru a se consuma.