Ingrediente:
- 500 g faina;
- 200 g unt;
- 1 pahar smantana;
- 100 g stafide;
- 3 linguri zahar;
- praf de copt;
- 25 g drojdie;
- 4-5 galbenusuri;
- 400 g nuci;
- 100 g zahar;
- jumate de paharel de vin;
Mod de preparare:
Se pune drojdia dizolvata in putina apa in smantana, se amesteca cu faina, cu galbenusurile, zaharul, sarea, untul inmuiat putin si se freaca totul bine.
Se imparte aluatul in doua si se intinde in doua foi.
Pe fiecare foaie se intinde un strat de nuca macinata amestecata cu zahar, vanilie, putin vin si albusurile spuma. Peste nuca se imprastie stafide. Se ruleaza foile si se aseaza in tava unsa cu unt.
Se lasa intr-un loc bine incalzit, preferinta langa cuptor, sa creasca. Apoi, se ung cu ou si se dau la cuptor.