Ingrediente:
1 vanata,
1 ceapa,
2 rosii,
1 legatura patrunjel,
100 ml ulei,
50 g seminte susan,
sare – dupa gust.
Mod preparare:
Vanata se curata de coaja, se taie cubulete si se tine 30 de minute in apa sarata. Se scurge si se sterge cu un prosop de hartie. Se pune in vasul de gatit cu aburi timp de 20 de minute.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga rosiile curatate de pielite si taiate marunt si vinetele coapte, apoi patrunjelul si semintele de susan. Se potriveste de sare si se tine pe foc pana scade sucul lasat de rosii.
Suna soarte bine aceasta reteta. Nu am mai incercat-o pana acum, dar sunt convins ca va fi delicioasa.
Cred ca este mai usoara si mai dietetica aceasta salata de vinete. Daca am praji si vinetele ar absorbi prea mult ulei. Multumesc pentru reteta o voi incerca si va spun cum mi-a iesit.