Salata de caise - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Salata de caise

Salata de caise

Ingrediente:

  • 10-15 caise foarte coapte;
  • 150-200 g zahar pudra;
  •  zeama de la o lamaie;
  • 2 dl vin alb de calitale.

Mod de prepaare:

Caisele curatite de coaja se taie in jumatati si se scot samburii.

Fiecare jumatate de caisa se trece prin zahar pudra. Se asaza in compotiera si se stropesc cu zeama de lamaie.

Peste ele se toarna vinul. Se pastreaza la rece sau in frigider 2-3 ore si intre timp se intorc caisele de cateva ori pe o parte si pe alta pentru ca zaharul sa se topeasca complet.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Salata de portocale Ingrediente: 2 portocale; 150 g zahar pudra; 50 g rom sau 2 dl vin rosu de […]
  • Salata de capsuni Ingrediente: 700 g capsuni proaspete si foarte coapte (dar sa nu fie moi); 300 g zahar pudra; 3 dl […]
  • Inghetata de caise Ingrediente: 1 kg caise foarte bine coapte; 3 galbenusuri de ou; 350 g zahar tos; 150 g lapte […]
  • Salata de pepene galben Ingrediente: 1kg pepene galben; 4 linguri zahar pudra; 100 g rom. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Salata de fructe Ingrediente: 1 kg de 2-3 feluri diferite de fructe; 5 linguri de zahăr pudră; un l vin; 100 g […]

Comentarii: Salata de caise

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player