Salata de capsuni - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Salata de capsuni

Salata de capsuni

Ingrediente:

  • 700 g capsuni proaspete si foarte coapte (dar sa nu fie moi);
  • 300 g zahar pudra;
  • 3 dl vin rosu de calitate;
  • 1 paharel rom sau coniac.

Mod de preparare:

Capsunile se pun in strecuratoarea de tailei si se spala usor la un curent de apa rece.

Se zbicesc. Se scot coditele si fiecare capsuna se trece prin zahar pudra. Se asaza in salatiera presarand si restul de zahar ce a ramas.

Romul se amesteca cu vinul rosu.

Se toarna peste fructele din salatiera si se pastreaza la rece 4-5 ore.

In decursul acestui timp fructele trebuie intoarse de pe o parte pe alta si zaharul sa se topeasca complet.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tutti Frutti   Ingrediente: un măr; o pară; o portocală; un grepfrut; 3 curmale; câteva vişine […]
  • Salata de fructe Ingrediente: 1 kg de 2-3 feluri diferite de fructe; 5 linguri de zahăr pudră; un l vin; 100 g […]
  • Salata de portocale Ingrediente: 2 portocale; 150 g zahar pudra; 50 g rom sau 2 dl vin rosu de […]
  • Salata de caise Ingrediente: 10-15 caise foarte coapte; 150-200 g zahar pudra;  zeama de la o lamaie; 2 dl […]
  • Salata de pepene galben Ingrediente: 1kg pepene galben; 4 linguri zahar pudra; 100 g rom. [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Salata de capsuni

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player