Salata de cartofi cu ceapa - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Salata de cartofi cu ceapa

Salata de cartofi cu ceapa

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi;
  • 4 cepe;
  • jumatate de ceasca de otet cu apa;
  • o lingurita zahar;
  • sare;

Pentru sos:

  • 2 galbenusuri;
  • 100 ml ulei;
  • o lingura zeama de lamaie;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, se curata calzi, se taie felii si se pun intr-un castron. Se toarna deasupra otetul indoit cu apa, la care se adauga zaharul si sarea.

Se taie cepele felii foarte subtiri, se amesteca cu cartofii, se potriveste de sare, se acopera si se da la rece.
A doua zi se face o maioneza din 2 galbenusuri, cu ulei, sare, piper, si lamaie sau otet.

Se subtiaza cu apa, atat cat sa se poata amesteca usor cu salata de cartofi. Se potriveste de sare si lamaie.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Salata de ciuperci Ingrediente: 500 gr ciuperci; 2 linguri ulei; 2 linguri otet; sare; piper; patrunjel verde […]
  • Salata de ciuperci Ingrediente: 600 g ciuperci; 1/2 lămâie; 50 ml ulei; sare; mărar; 100 ml zeama in care […]
  • Salata de praz Ingrediente: o legatura de praz; 2 linguri de ulei; o lingura de […]
  • Salata de spanac Ingrediente: 1kg spanac; 1ou rascopt; 2 linguri ulei; 1 lingura otet; sare; piper; 1 catel […]
  • Salata de fasole boabe Ingrediente: 250 g fasole uscata; 150 g ceapa; 50 ml otet; 100 ml […]

Comentarii: Salata de cartofi cu ceapa

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player