Ingrediente:
- 200 g cuşcuş;
- 200 g spanac;
- 50 stafide;
- 2 morcovi;
- 100 g fistic prăjit şi zdrobit;
- 2 linguri coaja rasă de lămâie;
- 4 linguri de oţet balsamic;
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin;
- sare;
- piper roşu;
Mod de preparare:
Cuşcuşul şi stafidele se pun într-un vas iar peste ele se toarnă apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă aşa minim 10 minute.
Morcovii se spală, se curată şi se rad pe rozătoare cu ochiuri mari, apoi se pun într-o salatieră.
Spanacul(proaspăt cu frunză mică şi fragedă) se curată şi se spală. Frunzele se rup cu mâna în două, apoi se adaugă în salatieră împreună cu fisticul şi coaja de lămâie;
Cuşcuşul şi stafidele se scurg de apă caldă, se clătesc cu apă rece, apoi se pun în salatieră.
Din oţetul balsamic, uleiul de măsline extra virgin, sarea şi piperul roşu(zdrobit grosier) se prepară un dressing care se toarnă peste componentele din salatieră. Se amestecă totul pentru omogenizare şi se serveşte.