Salata de laptuci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Salate » Salata de laptuci

Salata de laptuci

Ingrediente:

  • lăptuci;
  • sos vinegretă;
  • zahăr;
  • usturoi;

Mod de preparare:

Se alege salata tânăra şi proaspătă, se îndepărtează primele foi groase şi pătate, se spală bine după care se taie în lung în 4 sau în 6. Dacă este prea tânără şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung ci se alege doar foaie cu foaie. Se adaugă un sos vinegretă şi după gust puţin zahăr. La alegere, se mai pot freca pereţii salatieri cu usturoi.

Se serveşte la fripturi şi la ouă.

Salatele se pot pregăti din timp însă se adaugă sarea, oţetul, zeama sau sosul vinegretă, numai în momentul servirii altfel se înmoaie.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Salata de laptuci Ingrediente: lăptuci; ceapă verde; ridichi; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se taie în lung […]
  • Salata de praz Ingrediente: 3 fire de praz; 2 linguri untdelemn; sare; otet. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Salata de conopida Ingrediente: 1 bucata conopida de marime potrivita; 2 linguri ulei; 1 lingura otet; 1 lingura […]
  • Salata de sfecla rosie cu hrean si chimion Ingrediente: sfeclă; sare; hrean; oţet; ulei; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se coace sau se […]
  • Iahnie de cartofi Ingrediente: 1,2 kg cartofi; 300 g ceapă; 100 g grăsime; ulei; câteva boabe de piper; o […]

Comentarii: Salata de laptuci

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player