Ingrediente:
- 500 g morcovi;
- 100 g stafide;
- o portocală;
- o ceapă mică;
Ingrediente sos:
- o lămâie;
- 50 ml de ulei de măsline;
- extravirgin;
- praf de scorţişoară;
- sare;
- piper alb;
- 2 linguri pătrunjel verde tocat;
- 2 linguri seminţe de floarea-soarelui;
Mod de preparare:
Morcovii se spală, se curată, se dau la răzătoarea cu ochiul mari, apoi se pun într-o salatieră împreună cu stafidele.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se pune în salatieră.
Portocala , bine spălată, se rade, se taie în două şi se stoarce. Din coaja rasă se ia o linguriţă se ia o linguriţă şi se pune peste morcovi, împreună cu zeama stoarsă. Componentele se amestecă pentru omogenizare.
Prepararea sosului: Într-un bol se stoarce lămâia, peste care se adaugă uleiul de măsline extravirgin, praful de scorţişoară, sarea, piperul alb şi pătrunjelul verde tocat, totul se bate cu un tel pentru omogenizare, apoi se toarnă peste componentele din salatieră.
Salata se omogenizează cu sosul, se presară cu seminţe de floarea-soarelui(care pot fi şi zdrobite) şi se dă la rece pentru o oră, înainte de a fi servită, pentru ca morcovii să absoarbă aromele din sos.