Ingrediente:
- o conservă năut;
- o conservă ciuperci;
- 6 fire ceapă verde;
- o ceapă roşie;
- ardei gras roşu;
Ingrediente sos:
- 4 linguri de ulei de măsline;
- 2 linguri oţet de mere;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 linguri de mărar;
- pătrunjel verde tocat;
- o linguriţă muştar;
- sare;
Prepararea sosului : Într-o salatieră se pun uleiul, muştarul, usturoiul pisat, mărarul, pătrunjelul şi sarea. Se bate compoziţia cu telul până se omogenizează.
Ceapa verde şi ceapa roşie se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pun în salatieră.
Ardeiul gras roşu se spală, se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în cuburi mici, care se pun în salatieră.
Năutul se scurge de sucul din conservă, se clăteşte apoi se adaugă în salatieră. Ciupercile se scurg de sucul din conservă, se clătesc, se toacă mărunt, apoi se adaugă în salatieră.
Compoziţia se amestecă pentru omogenizare şi se lasă să se odihnească o oră pentru a întrepătrunde aromele, apoi se serveşte.