Ingrediente:
- 1 cana cu caut;
- 100g masilne;
- 2 rosii potrivite;
- 1 ceapa;
- 1 leg. patrunjel;
- 2 linguri cu ulei;
- bicarbonat;
- 1 lamaie;
- sare si piper dupa gust;
Mod de preparare:
Pune nautul la inmuiat cu cateva ore inainte de al prepara, apoi fierbe-l in apa cu putina sare si cu praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, pana cand bobul devine moale, dar isi pastreaza forma.
Cand nautul e fiert, scurge-l de apa si pune-l intr-un castron mare. Intre timp, spala rosiile si patrunjelul, iar ceapa curat-o mai intai de coaja, apoi las-o cateva minute in apa rece.
Taie rosiile in sferturi, ceapa – solzisori si pune-le, impreuna cu maslinele, peste naut. Intr-un borcan, toarna uleiul si zeama de la o lamaie, puneun praf de sare si si unul de piper, apoi inchide borcanul si agita-l bine. Toarna sosul peste restul ingredientelor si amesteca bine.
Da salata la rece cel putin cateva minute si apoi serveste-o cu patrunjel verde tocat.