Salata de naut - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Salata de naut

Salata de naut

Ingrediente:

  • 1 cana cu caut;
  • 100g masilne;
  • 2 rosii potrivite;
  • 1 ceapa;
  • 1 leg. patrunjel;
  • 2 linguri cu ulei;
  • bicarbonat;
  • 1 lamaie;
  • sare si piper dupa gust;

Mod de preparare:

Pune nautul la inmuiat cu cateva ore inainte de al prepara, apoi fierbe-l in apa cu putina sare si cu praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, pana cand bobul devine moale, dar isi pastreaza forma.

Cand nautul e fiert, scurge-l de apa si pune-l intr-un castron mare. Intre timp, spala rosiile si patrunjelul, iar ceapa curat-o mai intai de coaja, apoi las-o cateva minute in apa rece.

Taie rosiile in sferturi, ceapa – solzisori si pune-le, impreuna cu maslinele, peste naut. Intr-un borcan, toarna uleiul si zeama de la o lamaie, puneun praf de sare si si unul de piper, apoi inchide borcanul si agita-l bine. Toarna sosul peste restul ingredientelor si amesteca bine.

Da salata la rece cel putin cateva minute si apoi serveste-o cu patrunjel verde tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Salata de naut cu ciuperci Ingrediente: o conservă năut; o conservă ciuperci; 6 fire ceapă verde; o ceapă roşie; ardei gras […]
  • Salata de conopida Ingrediente: 1 bucata conopida de marime potrivita; 2 linguri ulei; 1 lingura otet; 1 lingura […]
  • Salata azteca Ingrediente:   200 gr fasole fiarta; 200 gr mazare; 4 cepe taiate cubulete; 1 ardei verde […]
  • Salata de varza alba cruda Ingrediente: o varza (mijlocie); 2—3 linguri cu ulei; sare; otet. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Pasta de ciuperci Ingrediente: 300g ciuperci ( de preferat Pleurotus ); 2 cepe; 10 nuci; 2 foi dafin; 2 catei de […]

Comentarii: Salata de naut

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player