Salata de portocale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Salata de portocale

Salata de portocale

Ingrediente:

  • 2 portocale;
  • 150 g zahar pudra;
  • 50 g rom sau 2 dl vin rosu de calitate.

Mod de preparare:

Portocalele se curata de coaja si se taie in felii rotunde subtiri; fiecare felie se mai taie in jumatate.

In salatiera sau compotiera de sticla se presara un strat dm zaharul pudra. Peste acesta se aseaza un rand de portocale si se continua astfel, ultimul strat fiind zahar.

Deasupra se toarna romul sau vinul rosu. Se pastreaza la rece, sau in frigider 4-5 ore si intre timp feliile de portocale sunt intoarse de pe o parte pe alta pana ce zaharul se topeste complet.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Salata de caise Ingrediente: 10-15 caise foarte coapte; 150-200 g zahar pudra;  zeama de la o lamaie; 2 dl […]
  • Salata de capsuni Ingrediente: 700 g capsuni proaspete si foarte coapte (dar sa nu fie moi); 300 g zahar pudra; 3 dl […]
  • Salata de pepene galben Ingrediente: 1kg pepene galben; 4 linguri zahar pudra; 100 g rom. [ad#ad-1] Mod de […]
  • Salata de mere Ingrediente: 500 g mere; 1/2  lamaie; 1lingura miere de albine; 1lingura nuci […]
  • Tutti Frutti   Ingrediente: un măr; o pară; o portocală; un grepfrut; 3 curmale; câteva vişine […]

Comentarii: Salata de portocale

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player