Salata ruseasca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Salata ruseasca

Salata ruseasca

Ingrediente:

  • 300 g cartofi;
  • 1 morcov mijlociu;
  • o mana de fasole verde;
  • o mana de mazare boabe;
  • 2 oua rascoapte;
  • 1 lingurita de mustar;
  • 100 ml ulei;
  • 2 linguri de otet sau lamaie;
  • sare.

Pentru servit:

  • 2-3 linguri de maioneza sau 250 g aspic sau 12 rosii.

Mod de preparare:

Se pun intr-un castron cartofii si morcovii fierti, taiati in cuburi mici, fasolea verde si albusul de ou rascopt, taiate in bucatele si mazarea boabe.

Separat se face urmatorul sos: se trec prin sita galbenusurile rascoapte, se amesteca cu putin mustar, se adauga sare si ulei putin cate putin, ca la orice maioneza. Se subtiaza cu lamiie sau cu otet. Cind este gata, se toarna peste zarzavatul taiat. Se amesteca si se lasa la o parte vreun sfert de ora, ca sa se imbibe cu sos. Apoi se gusta si se potriveste dupa gust de sare si de lamaie.

Salata ruseasca poate fi servita in diferite feluri:

1. Cu maioneza: se aseaza salata pe o farfurie lunga si se netezeste cu lingura. Se toarna deasupra un sos gros de maioneza, iar imprejur se pun cozi de raci, felii de ou rascopt si foi de salata verde.

2. In aspic: se toarna intr-o forma, dreptunghiulara aspic de un deget, si se lasa sa se intareasca. Din aspicul ramas la o parte, si bine racorit se toarna cu o lingurita cate putin pe peretii formei, tinuta inclinat, astfel ca aspicul intarindu-se, sa se tina de pereti. Operatia aceasta se repeta. de 2-3 ori, pina se obtine pe peretii laterali ai formei un strat gros cam de 1 cm. La mijloc se aseaza salata, apasand usor cu o lingura ca sa nu ramana, loc gol intre salata si aspic. Se da la rece. Inainte de a servi se introduce forma o clipa in apa calda, se sterge si se rastoarna pe farfurie. Se aseaza imprejur aspic taiat marunt.

3. In rosii: se aleg rosii frumoase si tari. Se taie capacul si se scobesc. Se presara inauntru sare si piper si se pun pe o farfurie, ca gura in jos, sa se scurga. Se umplu cu salata si se aseaza pe farfurie, pe un strat de salat verde, taiata ca taiteii.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Salata ruseasca

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player