Ingrediente:
- 4 fileuri de salău;
- o varză;
- 200 g măsline negre;
- un ardei iute roşu;
- o lingură coajă rasă de portocală;
- 4 linguri oţet balsamic;
- 100 ml vin alb sec;
- 10 linguri ulei de măsline;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Varza se toacă fideluta. Ardeiul iute se spală, se taie în două, pe lungime, se îndepărtează cotorul, seminţele şi vinişoare, apoi se taie fideluta, foarte mărunt.
Într-un vas se încălzesc 6 linguri de ulei, în care se călesc varza şi ardeiul iute, timp de 20-25 de minute, la foc mediu, amestecând continuu. În timpul călirii verzei se adaugă vinul, coaja rasă de portocală, măslinele, o lingură de zeamă de portocală, oţetul balsamic, sarea şi piperul.
Fileurile de salău se spală, se tamponează cu şerveţele de hârtie şi se condimentează cu zeamă de portocale, sare şi piper. Într-o tigaie se încinge uleiul rămas şi peştele se prăjeşte câte 2-3 minute pe fiecare faţă, la foc mediu.
Peştele prăjit se aranjează peste varza călita, se mai lasă vasul 2-3 minute pe foc domol, apoi se serveşte.