Salau pe pat de varza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Salau pe pat de varza

Salau pe pat de varza

Ingrediente:

  • 4 fileuri de salău;
  • o varză;
  • 200 g măsline negre;
  • un ardei iute roşu;
  • o lingură coajă rasă de portocală;
  • 4 linguri oţet balsamic;
  • 100 ml vin alb sec;
  • 10 linguri ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Varza se toacă fideluta. Ardeiul iute se spală, se taie în două, pe lungime, se îndepărtează cotorul, seminţele şi vinişoare, apoi se taie fideluta, foarte mărunt.

Într-un vas se încălzesc 6 linguri de ulei, în care se călesc varza şi ardeiul iute, timp de 20-25 de minute, la foc mediu, amestecând continuu. În timpul călirii verzei se  adaugă vinul, coaja rasă de portocală, măslinele, o lingură de zeamă de portocală, oţetul balsamic, sarea şi piperul.

Fileurile de salău se spală, se tamponează cu şerveţele de hârtie şi se  condimentează cu zeamă de portocale, sare şi piper. Într-o tigaie se încinge uleiul rămas şi peştele  se prăjeşte câte 2-3 minute pe fiecare faţă, la foc mediu.

Peştele prăjit se aranjează peste varza călita, se mai lasă vasul 2-3 minute pe foc domol, apoi se serveşte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sote de inele de calamari Ingrediente: 50 g inele de calamari; 200 ml pastă de roşii; 300 ml apă minerală; 100 ml ulei de […]
  • Somon cu brocoli in vin rosu Ingrediente: 800 g file de somon; 500 ml vin roşu; 500 g brocoli; 300 g conopidă; 100 g […]
  • Peste cu sos de ciuperci Ingrediente: 500 g file de peşte; 500 g ciuperci; 2 cepe roşii; 2 linguri de amidon; 2 linguri […]
  • Supa de rosii cu peste Ingrediente: 500 g file de peşte(salău,crap,păstrăv); un kg roşii; 300 ml suc de roşii; o […]
  • Somn rasol Ingrediente: 1 somn de 1.500kg 1 ceapa zarzavat de supa 1 paharel de otet 2 l apa 1 […]

Comentarii: Salau pe pat de varza

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player