Saralie cu nuca si alune - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Saralie cu nuca si alune

Saralie cu nuca si alune

Ingrediente:

  • un pachet foi de plăcintă;
  • 300 g nucă machiată;
  • 300 g alune măcinate;
  • 100 g fistic măcinat;
  • 100 g fistic măcinat;
  • 100 pesmet alb;
  • un pachet margarină;

Ingrediente sirop:

  • un litru de apă;
  • 750 g zahăr;
  • esenţa de vanilie;
  • o lingură de scorţişoară;

Mod de preparare:

Nucă şi alunele măcinate se amestecă într-un castron cu pesmetul, apoi se împart în 6 porţii egale.

Se ung câte 3-4 foi de plăcintă cu margarină topită şi se presară cu o porţie din amestecul de nucă şi alune, apoi se rulează. Se pregătesc astfel 6 rulouri care se pun într-o tavă unsă în prealabil cu margarină topită rămasă.

Fiecare rulou se taie în bucăţi de circa 5 cm, apoi tava se pune timp de 20 de minute în cuptorul încins.

Siropul se prepară din zahăr, apă şi scorţişoară. Se fierb împreună 10 minute, se stinge focul şi se adaugă esenţă de vanilie.

Se scoate tava din cuptor şi peste toată suprafaţa prăjituri calde se toarnă jumătate din siropul cald. Imediat se introduce în cuptor şi se mai lasă 10 minute la foc mediu.

Când se scoate tava din cuptor se toarnă şi siropul rămas şi deasupra se presară fistic.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Palmieri cu cafea Ingrediente: 1 ceaşcă cu zahăr; 200 g făină; 100 g unt; 1/3 pahar cu apă; glazură de […]
  • Baclava Ingrediente: 500 g foi de plăcintă; 150 g unt topit; 500 g nuci curăţite; Ingrediente […]
  • Ecler cu cafea Ingrediente: Aluatul: 1/4 l apă; 75 g unt; 1/2 linguriţă cu sare; 1 lingură cu zahăr; 150 g […]
  • Placinta cu ciuperci Ingrediente: 500 g ciuperci; o ceapă; o lingură amidon; o legătură de verdeaţă; o ceaşcă suc de […]
  • Rulada de branza Ingrediente: 1 margarină; 10 linguri făina; 1 l lapte; puţina sare; 8 ouă; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Saralie cu nuca si alune

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player