Saratele din aluat plamadit - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Saratele din aluat plamadit

Saratele din aluat plamadit

Ingredinente:

  • 500g faina
  • 250 g unt topit
  • 1 ou
  • 30 g drojdie
  • lapte cat se cere
  • 1 lingurita de sare
  • susan sau chimen

Mod de preparare:

Se face un aluat din faina, unt, sare, un ou si o drojdie muiata cu lapte cald. Se lasa acoperit sa creasca. Se iau din el bucatele mici, care se rasucesc cu mana pe masa de aluat, astfel incat sa obtinem betisoare groase cat un creion si lungi de 12-14 cm. Se asaza pe tava presarata  cu faina, se ung cu unt, se presara sare si susan sau chimen si se coc rumene la foc potrivit.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Saratele cu chimen Ingrediente: 250g faina 100g unt 2 oua 1 lingura de lapte 1 lingura de smantana 1|2 lingurita […]
  • Covrigei cu susan Ingrediente: 1\2 ceasca de lapte 2 linguri de unt topit 100g zahar 1 lingurita rasa de […]
  • Baclava Ingrediente: 500 g foi de plăcintă; 150 g unt topit; 500 g nuci curăţite; Ingrediente […]
  • Biscuiti cu unt Ingrediente: 4 oua; 10 linguri zahar pudra; 1 praf zahar vanilat; jumatate de pahar cu unt […]
  • Bulgarasi de smochine Ingrediente: 500 g smochine; 200 g zahăr pudră; 50 ml rom; zeama şi coaja unei jumătăţi de […]

Comentarii: Saratele din aluat plamadit

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player